detector.media
24.06.2021 14:07
Євросоюз затвердив секторальні санкції проти Білорусі
Євросоюз затвердив секторальні санкції проти Білорусі
Євросоюз запроваджує нові санкції через жорстокі репресії проти опозиції, а також затримання журналіста Романа Протасевича та його подруги Софії Сапеги.

У четвер, 24 червня, Євросоюз затвердив секторальні санкції проти Білорусі, які були узгоджені послами ЄС на початку цього тижня.

У мотиваційній частині рішення зазначається, що ЄС засуджує жорстокі репресії проти опозиції, журналістів, громадянського суспільства Білорусі, а також інцидент з рейсом Ryanair у Мінську і затримання Романа Протасевича та Софії Сапеги.

Санкції ЄС вводять наступні обмеження:

21 червня про запровадження персональних санкцій проти Білорусі через посилення репресій та затримання журналіста Романа Протасевича оголосили Євросоюз, США, Велика Британія та Канада.

Зокрема, санкції ЄС запроваджені проти 78 фізичних і восьми юридичних осіб із Білорусі, в тому числі, проти членів родини Олександра Лукашенка та причетних до затримання Романа Протасевича.

США запровадили санкції проти 16 осіб та п'яти суб'єктів господарювання Білорусі, зокрема, проти КДБ Білорусі, ізолятору на Окрестіна у Мінську, низки чиновників ЦВК, а також проти прессекретаря самопроголошеного президента Лукашенка Наталії Ейсмонт.

У свою чергу, Велика Британія запровадила санкції проти директора державного каналу «ОНТ» Марата Маркова, в етері якого показали «інтерв'ю» з Романом Протасевичем.

Фото: bobbsled/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY