detector.media
24.06.2021 11:42
СБУ прийшла з обшуками до Медведчука
СБУ прийшла з обшуками до Медведчука
Кузьмін розповів, що правоохоронці проводять обшуки в партійному офісі, домівках найближчих соратників політика та в помешканні матері Оксани Марченко.

Служба безпеки України повідомила hromadske, що 24 червня разом з Державним бюро розслідувань прийшла з обшуками до народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука в межах кримінального провадження, у якому йому та його однопартійцю Тарасу Козаку оголосили підозри в держзраді.

Деталі в спецслужбі обіцяють повідомити згодом.

Депутат ОПЗЖ Ренат Кузьмін розповів, що правоохоронці проводять обшуки в партійному офісі, кабінетах, домівках найближчих соратників політика та в помешканні матері Оксани Марченко, ведучої й дружини Медведчука.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Фото: Ренат Кузьмін / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY