detector.media
22.06.2021 16:18
У Білорусі фільм про статки Лукашенка «Золоте дно» визнали «екстремістським»
У Білорусі фільм про статки Лукашенка «Золоте дно» визнали «екстремістським»
Фільм вийшов 8 березня, з того часу його переглянули на YouTube понад 6,5 млн разів.

У Білорусі фільм проєкту Nexta про статки та маєтності самопроголошеного президента Олександра Лукашенка «Золоте дно» увійшов до списку «екстремістських матеріалів».

Як повідомляє Радіо Cвобода, відповідне рішення ухвалив суд Центрального району Мінська ще 10 червня. Фільм вийшов 8 березня, з того часу його переглянули на YouTube понад 6,5 мільйона разів.

Творці фільму «Золоте дно» розповідають про резиденції Лукашенка – як офіційні, так і «подаровані» бізнесменами, кілька літаків і вертольотів та про величезний автопарк Лукашенка.

Автори фільму стверджують, що у власності Лукашенка перебуває 18 «царських маєтків» – державних або подарованих, колекція з десяти автомобілів люкс-класу загальною вартістю 4 млн євро – Maybach, Tesla, Rolls-Royce і інших. Також в Лукашенка є особистий авіапарк, ексклюзивні ручки Montegrappa за за 2000-4000 євро і т.д. 

У фільмі згадуються білоруські та іноземні бізнесмени – Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Каричі, які отримують ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні «подарунки» Лукашенку.

За словами авторів фільму, з 2014 року Європейський Союз виділив білоруській владі 4 мільярди євро, значна частина яких «пішла на задоволення особистих потреб Лукашенка».

Олександр Лукашенко назвав фільм Nexta «калькою з фільму про Путіна», який свого часу зняла команда Олексія Навального.

Скріншот відео: NEXTA/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY