detector.media
19.06.2021 14:00
«Веду переговори з декількома компаніями». Катерина Аврамчук покинула посаду маркетингової директорки видавництва Vivat
«Веду переговори з декількома компаніями». Катерина Аврамчук покинула посаду маркетингової директорки видавництва Vivat
Кілька місяців вона планує відпочивати, а далі – нові проєкти.

18 червня маркетингова директорка видавництва Vivat Катерина Аврамчук написала на своїй Facebook-сторінці, що завершила працювати у компанії. У коментарі «Детектор медіа» Катерина розповіла, що була першою маркетинговою директоркою за 7,5 років компанії: «це був новий досвід для Vivat».

«До цього очолювала відділ маркетингових комунікацій в Yakaboo. Перед тим – керівник відділу маркетингу видавництва Наш Формат. А перед тим в декількох ЗМІ – «Українська правда» та Insider. Причина мого звільнення дуже проста – я хочу змін, нового досвіду. Сьогодні не мій останній день у Vivat, а перший день чогось нового. В планах – місяць-два відпочити, а далі – нові проєкти. Я веду переговори з декількома компаніями, як з книжкової сфери, так і з інших. Не виключаю, що як консультант працюватиму з декількома проєктами одночасно, оскільки дуже багато запитів на подібні послуги», – розповіла Катерина. 

Також Катерина додала, що не знає, хто обійматиме посаду після неї.

Нагадаємо, що 17 червня 2021 року виконувачка обов’язків голови громадської організації «Громадське телебачення» Юлія Банкова повідомила, що відеограф Богдан Кутєпов звільнився з hromadske. Кутєпов розповів, що головною причиною його звільнення було емоційне вигорання.

Він розповів, що починає роботу над новим тревел-проєктом про Україну, який фінансуватиме неурядова організація Ukrainian American House.

Також нагадаємо про іншу історію, пов'язану з видавництвом Vivat. Апеляційний суд Києва 7 квітня постановив стягнути з народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука на користь видавництва Vivat 139,5 тисяч гривень, які видавництво витратило на правову допомогу під час розгляду справи щодо книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

29 серпня 2019 року журналіст Вахтанг Кіпіані повідомив, що голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук подав проти нього та видавництва Vivat позов про захист честі, гідності та ділової репутації через книгу «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР». Перше засідання по цій справі відбулося в Дарницькому суді 2 жовтня 2019 року.

Віктор Медведчук сказав, що подав до суду позов із вимогою заборонити книгу через те, що інформація в ній нібито не відповідає дійсності. Видавництво Vivat вважає позов Медведчука спробою прямого тиску на свободу слова в Україні.

Дарницький районний суд Києва 19 жовтня 2020 року заборонив розповсюджувати книгу журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. Суд вважає, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність і мають бути видалені з книги. А саме:

Водночас фразу «... син поліцая…» в книзі суд дозволив залишити.

Захисник автора книги В’ячеслав Якубенко сказав, що рішення суду виходить за рамки позовних вимог, тому буде скасоване в апеляційній інстанції. Вахтанг Кіпіані розповів, що в рішенні суду є два небезпечні прецеденти, які пройшли повз увагу суспільства. На його думку, це рішення дає можливість у майбутньому тиснути на журналістів чи письменників, продукти яких не пов’язані з художньою творчістю. Іншу небезпеку пан Кіпіані вбачає в забороні коментувати справу Василя Стуса, що «дозволяє ідентифікувати Медведчука як особу (персонажа) даної книжки». 

Видавництво Vivat 24 листопада подало апеляційну скаргу на рішення Дарницького районного суду Києва. Апеляційний суду Києва 26 листопада відкрив апеляційне провадження. 21 січня 2021 року Київський апеляційний суд з технічних причин переніс на 19 лютого засідання у справі про заборону розповсюдження книги журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Адвокат журналіста В’ячеслав Якубенко сподівався, що на засіданні 19 лютого суд може оголосити рішення в справі або призначити дату, коли це рішення оголосять. Однак 19 лютого Київський апеляційний суд оголосив перерву до 19 березня у розгляді апеляції Кіпіані таа Vivat на рішення про заборону поширення «Справи Василя Стуса».

19 березня 2021 року Київський апеляційний суд дозволив поширювати книгу «Справа Василя Стуса». Сам Медведчук не прийшов на засідання суду, де розглядали апеляцію на заборону книги Кіпіані.

В'ячеслав Якубенко уточнив, що суд визнав недостовірною лише одну фразу в книжці «Справа Василя Стуса» з дев’яти. Йдеться про фразу: «наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY