detector.media
19.06.2021 09:00
В Україні запустили медіа про ІТ з білоруським інвестором
В Україні запустили медіа про ІТ з білоруським інвестором
Цього тижня розпочав роботу сайт dev.ua, який писатиме про визначні явища та людей у сфері ІТ.

Про це «Детектору медіа» розповів головний редактор проєкту Станіслав Юрасов.

Заради цього проєкту Юрасов, колишній редактор відділу Liga.Tech, залишив телеканал «Україна 24», де вів проєкт «Міфоломи».

Інвестором проєкту є видання про ІТ у Білорусії dev.by. За словами Станіслава, білоруські інвестори шукали на українському ринку команду: «Вони давно цікавились українським ринком і минулого року прийняли рішення йти сюди. Спершу думали запускати проєкт власними силами, але далі вирішили набрати українську команду».

Власники проєкту, як розказав Станіслав, мають найбільше популярне медіа у сфері ІТ і хочуть зробити подібний проєкт і в Україні.

«Це бізнес-проєкт. Я маю зібрати команду. Ми вже запустили закритий телеграм-канал про інсайди в ІТ. Також 17 червня запустили сайт. Також ми хочемо зробити ютуб-канал про ІТ», – розповів головред.

Засновник проєкту – Артем Кінцевий. Олексій Дзюба та Маша Бровінська працюють журналістами.

За словами Станіслава Юрасова, контент на сайті буде безкоштовним, видання монетизуватиметься за рахунок реклами. Вийти на самоокупність головний редактор планує за рік.

«Наша  аудиторія ширша за Liga.Tech. Ми вирішили писати не тільки про бізнес, а про все, пов’язане з технологіями. Ми пишемо і про людей, і про явища», –додав він.

Нагадаємо, у лютому 2020 року редактор відділу Liga.Tech Станіслав Юрасов перейшов на телеканал «Україна 24».

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY