detector.media
18.06.2021 23:04
Українські провайдери можуть вільно ретранслювати «Белсат» – представник каналу в Україні Ілля Суздалєв
Українські провайдери можуть вільно ретранслювати «Белсат» – представник каналу в Україні Ілля Суздалєв
Єдиний незалежний білоруський телеканал доступний для кабельних мереж на умовах безоплатної ліцензії.

Зацікавленість української аудиторії подіями у Білорусі зросла майже рік тому, коли у сусідній державі відбулись президентські вибори з невизнаними світом результатами. Масові фальсифікації, переслідування опозиції та журналістів вивели сотні тисяч білорусів на акції протесту.

«"Белсат" – єдиний незалежний білоруський телеканал, який не контролюється владою Лукашенка, а відтак має можливість показувати події у країні такими, якими вони є насправді», – говорить керівник представництва телеканалу «Белсат» в Україні Ілля Суздалєв.

З самого першого дня протестів «Белсат» робить спеціальні ефіри, у яких журналісти з місця подій розказують і показують, як люди борються за свої права. Репортаж в одному з таких ефірів у листопаді 2020 року вели Катерина Андрєєва і Дар’я Чульцова, за що мінський суд ув’знив їх більше ніж на два роки.

«Сьогодні наш канал – чи не єдине вікно, через яке не тільки білоруси, а й весь світ може бачити, що відбувається у Білорусі. Придушення демократії, залякування та знищення медіа, тортури та ув’язнення для всіх, хто не згоден з режимом – це те, що має бачити світ і на що, безумовно, має реагувати», – зазначає Суздалєв.

Ще донедавна українські телеглядачі інформацію про події у сусідній державі отримували в тому числі через телеканал «Беларусь 24», який був доступним у багатьох кабельних мережах. Після відповідного рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України його заборонили для ретрансляції. Наразі єдиним білоруським каналом, дозволеним для показу в Україні, є «Белсат».

За словами Іллі Суздалєва, будь-який провайдер може звернутися до українського офісу «Белсату» (e-mail: illia.suzdaliev@tvp.pl, тел.: 050 680 52 04) та швидко узгодити ретрансляцію.

Наразі канал вже доступний для перегляду у більшості великих українських мереж, проте, каже керівник українського представництва, важливо, щоб і у невеликих населених пунктах, в тому числі у прикордонних регіонах, глядачі мали можливість дивитися у кабелі незалежне білоруське телебачення.

Графіка: «Белсат» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY