detector.media
18.06.2021 13:19
Фірташ має виноробний бізнес у Франції за 7,6 мільйонів євро – «Слідство.Інфо»
Фірташ має виноробний бізнес у Франції за 7,6 мільйонів євро – «Слідство.Інфо»
«Слідство.Інфо»: Ще донедавна вино з виноградників Фірташа постачалося в Україну.

Український олігарх та медіавласник Дмитро Фірташ за даними «Слідство.Інфо» володіє 46 ділянками виноградників у французькому регіоні Нова Аквітанія неподалік від Бордо. Ця компанія виробляє і продає вино, яке ще донедавна можна було придбати в Україні.

Журналісти «Слідство.Інфо» спираючись на базу даних французької нерухомості (створеної журналістами болгарського проекту BIRD.bg) стверджують, що у 2008 році компанія Фірташа Scea Du Chateau De Gulhemanson придбала виноградники за 7,6 млн євро.  

Директором цієї французької компанії є колишній управляючий директор DF Group Роберт Шетлер-Джонс. Згідно з розрахунками «Слідство.Інфо», загальна площа виноградників – понад 60 гектарів.

Компанія Scea Du Chateau De Gulhemanson до 2008 року належала сім’ї Рокморелей, які продали її іншій компанії Фірташа Societe Civile Du Chateau De Fompeyres.

«Ще донедавна вино з виноградників Фірташа постачалося в Україну – досі на сайтах супермаркетів можна знайти вина з його виноробні. Ціна за пляшку – 300-700 гривень. Щоправда, вказано, що такого вина зараз немає у наявності», – пише «Слідство.Інфо».

Також журналісти стверджують, що у 2019 році виноградники стали заставою за кредити компанії Фірташа у ВТБ банку. Сума застави - ті ж 7,6 мільйонів євро, скільки коштували виноградники у 2008 році.

«Якщо до 2022-го року борг не погасять, теоретично російський банк зможе забрати виноробний бізнес українського олігарха», – додає «Слідство.Інфо».

Отримати коментар від Фірташа не вдалось, наразі він перебуває у Відні під домашній арештом через справу ФБР проти нього.

Скріншот відео: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY