detector.media
18.06.2021 12:10
«Київ» розпочав мовлення в HD
«Київ» розпочав мовлення в HD
У цій якості канал доступний у мережах провайдерів кабельного телебачення та на ОТТ- і IPTV-сервісах. На супутнику і в цифрі канал мовить в SD.

Телеканал «Київ» розпочав мовлення у HD і запустив нову графічну систему оформлення ефіру. Про це повідомляє пресслужба каналу.

Партнером каналу є компанія «Космонова». Сигнал «Києва» у Full HD якості тепер доступний у мережах провайдерів кабельного телебачення та на ОТТ- і IPTV-сервісах. У цій же якості канал проводить трансляції на сайті «Київ. Media». Також у якості Full HD викладаються відео в соцмережах мовника й на сервісі YouTube.

Наразі канал вивчає можливість вести HD-мовлення в ефірній цифровій мережі Т2 та на супутнику, де мовник поки ще залишився в SD.

Також канал модернізував свій апаратно-студійний блок на базі технології Vizrt – Vizualization in Real Time.

«Цю систему використовують лідери світового телемовлення та лічені українські телеканали, – йдеться у повідомленні каналу, – Vizrt відповідатиме за всю графіку каналу. Йдеться про погоду, трафік, термінову інформацію, анонсування, зворотній зв’язок із глядачами, інтеграція з сайтом та соціальними мережами. Також Vizrt автоматизує чимало робочих процесів, зекономить ресурси людей, оновлюватиме дані автоматично в онлайновому режимі, перераховуватиме графіку й підбиратиме потрібні шаблони оформлення. Vizrt інтегрований у новинну систему каналу Octopus, що дозволяє журналістам формувати сюжети з графічним оформленням відразу на своїх робочих місцях».

Окрім цього у квітні студія новин «Київ. NewsRoom» отримала нову сучасну відеостіну. Ця конструкція складається з 18 моніторів (6 на 3 моніторів розміром 7,5 на 2 метри) з можливістю одночасного показу 4 прямоефірних незалежних потоків інформації – наприклад, із місць подій у місті. До того ж із кореспондентами кожного з цих включень зможуть спілкуватися ведучі в студії.

Нагадаємо, у грудні 2020 року «Київ» розпочав технічну модернізацію вартістю 27 млн грн та готується до HD-мовлення.

Колаж: Телеканал «Київ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY