detector.media
18.06.2021 08:29
Порошенко подав до суду позов проти Гордона
Порошенко подав до суду позов проти Гордона
Вибачень та грошової компенсації нардеп не проситиме.

Захисники п’ятого президента України, народного депутат від «Європейської солідарності» Петра Порошенка подали до суду позов проти засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона. Про це 17 червня повідомила «Європейська солідарність».

«Відразу після скандального ефіру, коли багато коментаторів вказували Гордону на очевидну неправдивість його слів, він публічно відмовився визнати свою неправоту і випустив відео, в якому стверджував, що готовий з’явитися в суд», – зазначив адвокат Порошенка Ілля Новіков.

Позовну заяву захисник подав до Шевченківського районного суду Києва. Ілля Новіков уточнив, що від Гордона вимагають в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» визнати недостовірною його заяву щодо захоплення Маріуполя.

«Вибачення Дмитра Гордона не представляють інтересу для позивача і вже не можуть нічого змінити. Вимоги грошової компенсації моральної шкоди теж не заявлялися. Сам факт публічного спотворення обставин захоплення і звільнення Маріуполя в 2014 році має принципове значення для суспільства. Ми готові дати відповідачеві можливість зосередитися на поясненнях за основним питанням, не відволікаючись на обговорення суми відшкодування», – пояснив адвокат.

Дмитро Гордон відповів: «Я дуже цього чекав. Я щасливий».

Нагадаємо, 12 травня 2021 року адвокат Ілля Новіков повідомив, що п’ятий президент, народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко вирішив подати позов до суду проти засновника видання «Гордон» Дмитра Гордона через наклеп. Позов стосуватиметься заяв Гордона в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» від 7 травня. А саме: він сказав, що Порошенко «вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь». Позов подадуть найближчим часом, коли виконають усі необхідні формальності. Гордон сказав, що із задоволенням посудиться з Порошенком. Він вважає, що «справжньою причиною» цього позову є «заздрість через цукерки "Гордон в шоколаді"».  Хто такий Дмитро Гордон читайте в матеріалі MediaSapiens.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY