detector.media
17.06.2021 16:55
Богдан Кутєпов пішов із «Громадського» (ДОПОВНЕНО)
Богдан Кутєпов пішов із «Громадського» (ДОПОВНЕНО)
Відеограф принципово не захотів ставати ФОПом.

Відеограф Богдан Кутєпов звільнився з hromadske. Цю інформацію підтвердила «Детектору медіа» виконувачка обов’язків голови громадської організації «Громадське телебачення» Юлія Банкова.

«Приніс квіти, черешні, забрав речі і трудову книжку», — сказала вона.

За словами Юлії, редакція відкрита до співпраці з Богданом, якщо він матиме бажання знімати для hromadske, зокрема, продовження документального фільму «Життя і смерть у Гуцулії».

Богдан Кутєпов розповів «Детектору медіа», що планує вести авторський проєкт, однак подробиці готовий розкрити дещо згодом.

Богдан Кутєпов належав до команди, яка заснувала «Громадське телебачення» 2013 року. Він був одним із перших стримерів на «Євромайдані», вів прямоефірний проєкт «Нічна варта». Після Революції гідності знімав для hromadske документальні фільми.

5 червня 2021 року Богдан написав у фейсбуку, що посаду ведучого програм, на якій він працював, у штаті hromadske скоротили, а на пропозицію працювати за угодою як фізична особа-підприємець він не згоден.

«Я не хочу бути ФОП. Я не підприємець, а журналіст, оператор, режисер, композитор, режмонт, стрімер, репортер, – хто завгодно, тільки не комерсант. Я не збираюся надавати нікому ніяких послуг. Я хочу найнятися на роботу по спеціальності», — написав Кутєпов.

Згодом він уточнив, що має намір у будь-якому разі співпрацювати з «Громадським», навіть якщо доведеться працювати безкоштовно: «Я і є Громадське. Це робота мрії, це медіа, яке я продовжую творити. Воно мені дало дуже багато і так само я віддав не менше. Я лише не збираюся раптом ставати ФОПом, а от мою посаду скоротили».

Як уточнила Юлія Банкова, «Громадське» готове було запропонувати Богданові інший формат співпраці, окрім угоди з ФОПом і роботи в штаті. Богдан Кутєпов залишається членом ГО  «Громадське телебачення».

ДОПОВНЕНО: Кутєпов розповів «Детектору медіа», що головною причиною його звільнення з hromadske було емоційне вигорання. «Причина було не ФОП – це привід. Причиною було емоційне вигорання. Головна причини – це те, що я сім років на одному місці. Останні півтора роки я робив великий міжнародний проєкт, не притаманний мені. Мені треба було дуже багато монтувати, мало знімати – я сидів, переробляв», – пояснив він.

Журналіст уточнив, це правозахисний відеопроєкт для Нідерландської Гельсінської спілки з прав людини, який складається з восьми роликів, знятих у восьми країнах. Партнери цього проєкту Центр прав людини Zmina, за його словами, незабаром мають запустити його промокампанію.

«Сім років, від початку я був у напруженні. Я був в Стокгольмі з Джамалою, був в АТО, був у Катманду зі Шкіряком. Це цікаво. На hromadske не було жодних образ. Я пішов звідти з надією перезапустити там проєкт Hromadske.doc за рік – актуальні, художні, авторські репортажі на різні тематичні події. Можливо, восени будемо співпрацювати в межах зйомки фільму "Гуцулія", другої частини трилогії», – розповів Богдан Кутєпов.

Нагадаємо, триває слідство у справі про побиття Богдана Кутєпова 29 квітня 2020 року біля Кабінету Міністрів.

Фото надане Богданом Кутєповим

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY