detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
17.06.2021 12:50
«Рада» отримала перевірку від Нацради через день пам’яті
«Рада» отримала перевірку від Нацради через день пам’яті
Регулятор зафіксував відсутність хвилини мовчання.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку парламентському каналу «Рада» через ознаки порушення правил мовлення у Дні пам’яті та жалоби. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 17 червня.

4 червня відзначався День пам’яті дітей, які загинули під час збройної агресії Російської Федерації. Однак в ефірі «Ради» регулятор зафіксував відсутність оголошення хвилини мовчання.

Член Нацради Максим Онопрієнко звернув увагу на те, що це вже не перша перевірка каналу «Рада» через недотримання правил мовлення у дні пам’яті та жалоби.

«Це державне підприємство, тому ігнорувати укази президента або постанови Верховної Ради, дивно. Закон не забороняє переривати трансляцію. Є заборона тільки щодо переривання трансляції на рекламу. Перервати засідання на хвилину мовчання не є великою проблемою», – сказав він.

Нагадаємо, 27 травня канал «Рада» отримав попередження від Нацради через те, що не поширював інформацію про День пам’яті жертв Голокосту 27 січня у ранкових та нічних слотах.

Скріншот відео 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY