detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
17.06.2021 12:26
Нацрада призначила ще одну перевірку каналу «ПравдаТУТ»
Нацрада призначила ще одну перевірку каналу «ПравдаТУТ»
Регулятор каже, що мовник не подав інформацію про зміну керівника та юридичної адреси.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку ТОВ «Інформаційне агентство «ПравдаТУТ» з міста Вишневе Київської області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 17 червня.

Член Нацради Максим Онопрієнко звернув увагу на те, що  за інформацією єдиного державного реєстру юридичних осіб, станом на 26.09.2020 були внесені зміни про керівника та місцезнаходження юридичної особи.

Новим директором каналу став Сергій Ковальов, натомість у ліцензії Нацради ним є Іван Гришин. Також Нацрада знайшла розбіжності у місці знаходження юридичної особи.

Упродовж 30 днів компанія мала подати у Нацраду заяву про переоформлення ліцензії.

«Неподання заяви про переоформлення ліцензії є порушенням», – сказав Максим Онопрієнко.  

Нагадаємо, попередню перевірку цьому каналу Нацрада призначила у квітні 2021 року. В ефірі каналу «ПравдаТУТ» регулятор зафіксував трансляцію програм без інформації про авторів та виробників програми. 

Також Нацрада звертає увагу на те, що канал зменшив частку програм власного виробництва та мінімальну частку національного аудіовізуального продукту. Натомість зросла частка іноземних програм. Окрім цього супутникове мовлення «ПравдаТУТ» здійснюється за технічними парламентами, не передбаченими ліцензією.

Ілюстрація: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY