detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
16.06.2021 21:40
«Ніякої генпрокуратури ЛНР»: прессекретар МЗС прокоментував «слідчі дії» з Романом Протасевичем в Луганській області
«Ніякої генпрокуратури ЛНР»: прессекретар МЗС прокоментував «слідчі дії» з Романом Протасевичем в Луганській області
На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби Посольство України в Мінську звернулося до Білорусі за поясненнями.

Посольство України в Мінську звернулося до білоруської влади із проханням надати офіційні пояснення щодо проведення так званих слідчих дій «генпрокуратурою ЛНР» щодо засновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича.

Видання «Українська правда» отримало коментар прессекретаря МЗС Олега Ніколенка.

«Ніякої генпрокуратури ЛНР не може бути за визначенням. Фактичний контроль на тимчасово окупованих територіях в Луганській області здійснює окупаційна адміністрація Російської Федерації», – заявив прессекретар.

За словами Ніколаєнко, повідомлення про проведення так званих слідчих дій в Білорусі слід розглядати в контексті намагань РФ надати підпорядкованим їй незаконним угрупованням хоч якоїсь псевдосуб’єктності.

«Це лише підтверджує, що операцію із примусовою посадкою літака Ryanair та затриманням Романа Протасевича розіграно за російським сценарієм. Росія не втрачає шансу позбавити Білорусь суверенітету та максимально її затягнути в свій геополітичний порядок денний», – додав він.

Раніше так звана «генеральна прокуратура ЛНР» звернулася до Білорусі з проханням видати затриманого журналіста Романа Протасевича для проведення слідчого експерименту. Бойовики нібито встановили причетність Романа Протасевича до «обстрілу мирного населення Донбасу». 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не заперечує проти допиту головного редактора опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича «слідчими» так званої «генеральної прокуратури ЛНР».

Нагадаємо, 23 травня ВПС Білорусі змусили сісти у Мінську літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса.

Спецслужби затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу, які перебували на борту лайнера.

Міжнародна спільнота прирівняла дії режиму Лукашенка до «державного тероризму». 

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY