detector.media
09.06.2021 15:52
У Росії заборонили ототожнювати роль СРСР та Німеччини в Другій світовій війні
У Росії заборонили ототожнювати роль СРСР та Німеччини в Другій світовій війні
Заборона буде поширюватися на публічні виступи, твори, які демонструються публічно, а також ЗМІ та інтернет.

У середу, 9 червня, Держдума РФ заборонила публічно заперечувати вирішальну роль «радянського народу в перемозі над нацизмом» та ототожнювати роль СРСР та Німеччини у Другій світовій війні.

Як повідомляє «Медуза», прийнятий Держдумою РФ документ забороняє «ототожнювати цілі, рішення і дії керівництва СРСР, командування та військовослужбовців СРСР з цілями, рішеннями і діями керівництва нацистської Німеччини, командування та військовослужбовців нацистської Німеччини і європейських країн осі, встановленими вироком Міжнародного військового трибуналу».

Відповідні поправки вносяться до закону «Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Заборона буде поширюватися на публічні виступи, твори, які демонструються публічно, а також ЗМІ та інтернет. Однак, яке саме покарання буде загрожувати за порушення, документ не визначає.

У пояснювальній записці при внесенні законопроекту говорилося, що його мета – «поставити законодавчий заслін явним образам на адресу наших дідів і прадідів, огидним спекуляціям щодо нашої Перемоги».

Як відомо, з вересня 1939 року до червня 1941 року нацистська Німеччина та Радянський Союз не були ворогами в Другій світовій війні та разом атакували Польщу.

23 серпня 1939 року в Москві була укладена міждержавна угода – пакт Молотова-Ріббентропа. Він гарантував нейтралітет Радянського Союзу в конфлікті Німеччини з Польщею та країнами Заходу та надавав СРСР можливість захоплення нових територій. Таємний додатковий протокол визначав сфери інтересів обох держав у Східній Європі та поділ Польщі між ними після нападу Німеччини на Польщу.

22 вересня 1939 року у Бресті відбувся спільний німецько-радянський парад.

Фото: Государственная дума Федерального собрания Российской Федерации

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY