detector.media
16.06.2021 11:24
На саміт Байдена і Путіна у Женеві акредитували понад 500 журналістів – ЗМІ
На саміт Байдена і Путіна у Женеві акредитували понад 500 журналістів – ЗМІ
Саміт розпочнеться о 14:00 за київським часом на віллі Ла Гранж, для висвітлення події створено два пресцентри.

На саміт президентів США Джо Байдена та президента Росії Володимира Путіна у Женеві акредитували понад 500 журналістів із приблизно 1600, які подавали заявки. Про це повідомила кореспондентка hromadske з Женеви.

Зокрема, під час саміту президентів працюватиме два пресцентри. Організатори повідомили, що було багато «фейкових» кореспондентів, який вдалось встановити, але з яких країн — не уточнили.

hromadske потрапило до переліку акредитованих медіа, і знімальна група видання наразі перебуває у Женеві.

Попередньо відомо, що саміт у Женеві розпочнеться о 14:00 за київським часом на віллі Ла Гранж в однойменному парку в Женеві. Першим на віллу приїде Володимир Путін, його зустріне глава Швейцарії Гі Пармелен. Пізніше до них приєднається президент США Джо Байден.

Перший раунд переговорів відбудеться у вузькому колі. У ньому, окрім президентів, візьмуть участь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретарь США Ентоні Блінкен, а також перекладачі.

Після цього – дві зустрічі у розширеному форматі з перервою на чай і каву. Загалом все триватиме приблизно 4-5 годин. Формат тет-а-тет між двома президентами поки не передбачений, але буде залежати від їхнього бажання. 

У Білому домі повідомили, що президенти «обговорять весь спектр назрілих проблем між країнами, оскільки США прагнуть відновити передбачуваність і стабільність в американо-російських відносинах».

Зустріч запланована на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

Напередодні зустрічі Білий дім повідомив, що спільної пресконференції Байдена та Путіна не буде, оскільки президент США не хоче, щоб замість результатів зустрічі обговорювалися деталі публічного виступу двох лідерів. 

Білий дім додав, що Байден після зустрічі з Путіним проведе окрему пресконференцію.

За даними видання Axios, президент Байден відмовився від спільної пресконференції з Путіним за порадою експертів. 

Фото: Matthew Chance/Twitter

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY