detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
16.06.2021 06:00
Принципи формування гонорарів українських акторів іноді незрозумілі – кастинг-директорка «Поганих доріг»
Принципи формування гонорарів українських акторів іноді незрозумілі – кастинг-директорка «Поганих доріг»
Одна з нагальних проблем, що нині обговорюється в професійній спільноті кастинг-директорів – це принципи формування гонорарів акторів.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповіла кастинг директорка «Поганих доріг», «Спіймати Кайдаша», «Кіборгів», «Захара Беркута» та інших стрічок Ольга Клименко.

«Іноді незрозуміло, чому, наприклад, у 25-річного актора, в доробку якого один фільм і два серіали, озвучується гонорар, як у народного артиста України, у фільмографії якого вже більше ста фільмів і який продовжує активно зніматись», – сказала вона.

В Україні досить розповсюдженою є практика, коли саме на кастинг-директорів покладають обов'язки домовлятися про гонорари з акторами.

«Необхідність домовлятися на вибір акторів не впливає, а от розуміння фінансових можливостей конкретного проєкту дає розуміння щодо акторів, яких я можу пропонувати. У різних проєктах різний бюджет і, відповідно, різні фінансові можливості. Важливо обговорити їх до початку роботи, щоби розуміти, кого з акторів варто розглядати, а хто для цього конкретного проєкту недоступний. Щоби пропонувати актору знятися за значно менший за його звичний гонорар, має бути вагома аргументація: іменитий режисер, перспективний іміджевий проєкт, хороший матеріал у поєднанні з невеликим бюджетом», – розповіла Ольга Клименко.

Також, за її словами, серед акторів існує негласне правило безкоштовно зніматися у студентських роботах і багато акторів на це без проблем погоджуються.

Нагадаємо, урочиста церемонія нагородження п'ятої національної кінопремії «Золота Дзиґа» відбулася 12 червня. Цьогоріч статуетки вручали в 23 номінаціях, серед них одна нова – «Найкращий ігровий серіал». Фаворитом цьогорічної премії стала драма Валентина Васяновича «Атлантида», яка отримала шість нагород. Стрічка «Погані дороги» отримала на дві нагороди менше: в номінації за найкращу чоловічу роль переміг Юрій Кулініч, за найкращу чоловічу роль другого плану – Ігор Колтовський, за найкращу жіночу роль другого плану – Оксана Вороніна, за найкращий сценарій – Наталка Ворожбит. Остання також отримала нагороду «Відкриття року».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY