detector.media
15.06.2021 15:04
Фракція «Європейської Солідарності» оголосила бойкот «1+1» через скандал в ефірі «Права на владу»
Фракція «Європейської Солідарності» оголосила бойкот «1+1» через скандал в ефірі «Права на владу»
Канал звинуватили в «упередженості», «маніпуляціях» та «сексизмі» щодо Ірини Геращенко.

Фракція «Європейської Солідарності» оголосила телеканалу «1+1» «тотальний бойкот», у такий спосіб нардепи висловили підтримку депутатці та співголові «ЄС» Ірині Геращенко після її конфлікту з ведучою політичного токшоу «Право на владу» Наталією Мосейчук.

«Для нас висновок однозначний – тотальний бойкот 1+1 до моменту визнання ними власних помилок і публічних вибачень перед Іриною Геращенко. Ми готуємо звернення до відповідних органів»,повідомила нардепка від «ЄС» Марія Іонова під час брифінгу у Верховній Раді.

В цілому «ЄС» звинуватила канал у «проросійськості», «ангажованості», «замовності» та «сексизмі» щодо Геращенко.

Згодом «1+1» відповів на цю заяву, відмовившись перепрошувати Ірину Геращенко та навзаєм зажадавши вибачень. 

Нагадаємо, 10 червня в ефірі програми «Право на владу» Ірина Геращенко звинуватила «1+1» у недостатньому висвітленні ситуації на фронті. На що Мосейчук звинуватила Геращенко у «брехні».

Під час етеру обговорювалось розслідування Bihus.Info стосовно «плівок Медведчука», зокрема, щодо участі Медведчука в обміні полоненими. 

Як заявив канал «1+1», серед тих, хто слухав ці записи, були ті, кого «шокував цинізм і Медведчука, і того, хто його таємно уповноважив вести такі переговори».

Нардеп Ірина Геращенко заявила, що журналісти «1+1» неохоче висвітлюють долю українських полонених. Почувши закид депутатки, ведуча Мосейчук відповіла: «Мені дуже часто роблять зауваження за слово брешете, але в цьому випадку ви навіть не обманюєте, ви брешете». І сказала, що щодня у випусках новин розповідають про фронтові події, й жоден інший канал не висвітлює ситуацію на фронті так активно, як «1+1».

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів, записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала цю публікацію «фейком» та «зливом» Офісу президента, а п'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Згідно з моніторингом «Детектора медіа», ситуації на фронті присвячено 5% матеріалів у праймових новинах «1+1» — це середній показник для українських телеканалів.

Фото: пресслужба «Європейської Солідарності»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY