detector.media
15.06.2021 14:28
Премію DW «За свободу слова 2021» отримала Тоборе Овуорі за репортаж про торговців людьми в Нігерії
Премію DW «За свободу слова 2021» отримала Тоборе Овуорі за репортаж про торговців людьми в Нігерії
Під час роботи над цим матеріалом журналістка протягом семи місяців прикидалася працівницею сфери секс-послуг.

Премію німецького мовника Deutsche Welle «За свободу слова» 14 червня отримала нігерійська журналістка Тоборе Овуорі за репортаж про злочинну мережу торговців людьми і органами в Нігерії.

Журналістка отримала премію за матеріал 2014 року, під час роботи над яким вона протягом семи місяців прикидалася працівницею сфери секс-послуг. Після публікації репортажу влада Нігерії почала розслідування цих подій.

«Коли хтось піддає себе такій небезпеці, щоб добитися правди, це заслуговує на повагу», – заявив генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбург.

Церемонія нагородження відбулася в межах щорічної конференції Global Media Forum (GMF) в Бонні, Овуорі була присутня на ній особисто.

Нагадаємо, 27 травня 2019 року премію Deutsche Welle «За свободу слова» вручили журналістці Анабель Ернандес за її внесок в боротьбу з корупцією та за захист свободи думок у Мексиці.

У 2020 році премію німецького мовника Deutsche Welle «За свободу слова»  вручили 17 журналістам за висвітлення кризи, спричиненої COVID-19. Усі лауреати через свою роботу зазнали погроз, арештів і судових переслідувань. Лауреатами премії стали: оглядачка російської «Новой газеты» Олена Мілашина; головний редактор білоруського онлайн-видання «Ежедневник» Сергій Сацук; журналіст-розслідувач зі Словенії Блаж Згага; журналістка сербського видання Nova.rs Ана Лаліч; журналіст-фрілансер з Венесуели Дарвінсон Рохас; іранський репортер Мохаммед Мозаїд; репортер щотижневої газети TellZim у Зімбабве Бітіфік Нгумбванда; журналіст з Уганди Давід Мусісі Карьянколо; генеральний директор компанії Roya TV у Йорданії Фарес Сайег; один із засновників  та редактор порталу The Wire в Індії Сіддхарт Варадараджан; журналіст TV Sovann Rithy з Камбоджі Сованн Ріті; філіппінська письменниця Марія Вікторія Белтран;правозахисниця та журналістка  з Туреччини Нуркан Байсал, головний редактор газети SES Kocaeli Ізмет Чігіт; з Китаю юрист та громадський журналіст Чень Цюші, журналіст Citizen Лі Зехуа та журналіст Фен Бін.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY