detector.media
15.06.2021 10:37
Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на «незаконні дії української влади»
Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на «незаконні дії української влади»
Віктор Медведчук звинуватив українську владу в «політичній мотивації» його кримінального переслідування.

Нардеп «ОПЗЖ» Ренат Кузьмін повідомив, що підозрюваний у держзраді лідер «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на «незаконні дії української влади».

«Він звинуватив чинний режим в політичній мотивації його кримінального переслідування, в грубому порушенні права на справедливий суд, а також в порушенні права на свободу й особисту недоторканність», – написав Кузьмін у Facebook.

Кузьмін також додав фото формуляра заяви до ЄСПЛ та квитанцію за відправлену до Страсбургу кореспонденцію.

На думку Кузміна, «справа може бути розглянута в пріоритетному порядку, а значить, рішення довго чекати не доведеться». У пресслужбі Медведчука журналістам hromadske підтвердили факт звернення.

11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку.  Точне місцезнаходження Козака наразі невідоме, але за словами Медведчука, він знаходиться у Білорусі «на лікуванні».

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Скріншот відео: DW Українською/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY