detector.media
15.06.2021 09:47
Байден про Путіна: У минулому він робив певні речі, через які його можна назвати «вбивцею»
Байден про Путіна: У минулому він робив певні речі, через які його можна назвати «вбивцею»
Джо Байден: У минулому Путін фактично визнавав, що був ним – були певні речі, які він міг би зробити або робив.

Президент США Джо Байден вважає, що президент Росії Володимир Путін зробив у своєму житті певні речі, через які його можна було назвати «вбивцею».

Таку думку Байден висловив під час прес-конференції в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, відповідаючи на пряме запитання журналіста, чи є Путін «все ж вбивцею?».

«...Я вважаю, що в минулому він фактично визнавав, що був ним – були певні речі, які він міг би зробити або робив. Але подивіться, коли мені поставили це питання в прямому етері, я відповів чесно. Але я не думаю, що це має велике значення з точки зору зустрічі, яку ми збираємося провести», – цитує Байдена пресслужба Білого дому.

16 червня в Женеві відбудеться зустріч президента Байдена та президента Путіна. 

У Білому домі повідомили, що президенти «обговорять весь спектр назрілих проблем між країнами, оскільки США прагнуть відновити передбачуваність і стабільність в американо-російських відносинах».

Зустріч запланована на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

17 березня президент США Джо Байден під час інтерв'ю ABC News ствердно відповів на запитання ведучого, чи вважає він Володимира Путіна вбивцею.  

«Угу, так», – сказав Байден.

Також Байден пригрозив Росії наслідками на тлі виходу звіту розвідки США про те, що Кремль намагався втрутитись у президентську кампанію-2020 та «очорнити» кандидата від демократів.

«Він заплатить свою ціну. Я мав з ним розмови і я знаю його відносно добре... я казав йому: Я знаю вас, а ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це сталося, то готуйтеся…», – зазначив президент США.

Повне відео інтерв'ю за посиланням.

Президент Росії Путін прокоментував слова Байдена дитячою приказкою «хто так обзивається, той сам так називається». 

Фото: Prachatai/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY