detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
14.06.2021 20:59
Шкарлет відповів на коментарі щодо зарплатні для викладачів президентського університету
Шкарлет відповів на коментарі щодо зарплатні для викладачів президентського університету
Коментар міністра про заробітну плату для викладачів президентського Університету інформаційної та кібербезпеки спричинив неабияку бурю емоцій.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет назвав негативну реакцію щодо планів президента Володимира Зеленського назначити зарплатню для викладачів президентського Університету інформаційної та кібербезпеки в 4 тисячі «доларів чи євро» недоречними маніпуляціями і пояснив, хто саме буде отримувати такі оклади у виші.

Шкарлет зробив допис у власному телеграм-каналі про те, що його відповідь на цю тему виданню «Радіо Свобода» спричинила неабияку бурю емоцій.

«Був дуже здивований читати коментарі на кшталт «а чим інші викладачі з інших ЗВО гірші?». Сподіваюся, що такі недоречні маніпуляції не знаходять підтримки серед, власне, професорсько-викладацького складу нашої вищої школи. Рівень заробітної плати освітян в Україні має підвищуватися. Це очевидний факт», – написав міністр.

Також він додав, що міністерство працює над створенням гідних умов оплати праці з метою наближення до світових стандартів.

«Заохочуємо  найкращих та найбільш сумлінних, щоб стимулювати розвиток здорової конкуренції, яка й сприяє подальшим успіхам нашої сфери освіти», – написав Шкарлет.

Він повідомив, що викладати в новому університеті будуть не «щойно народжені» вчені, а українські викладачі з різних університетів країни.

«Саме вони матимуть нагоду на конкурсній основі стати частиною професійного колективу інноваційного наукового проєкту президента. І критикувати за наміри гарантувати їм високий рівень оплати праці – це принаймні дивно», – йдеться в повідомленні.

«Вважаю, що українські викладачі вже сьогодні успішно конкурують своїми знаннями й своїми педагогічними досягненнями у світі. А тому анонсовані плани про гідну оплату їхньої праці я як Міністр освіти і науки України  буду відстоювати й надалі», – закінчив свій допис міністр.

Нагадаємо, 31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

Університет побудують на території державного «Експоцентру України» (ВДНГ, Київ). За три роки на це планують витратити 7,2 млрд грн. Про це Шкарлет розповів на пресконференції під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука».

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY