detector.media
14.06.2021 16:55
Протасевич на брифінгу заявив, що почуває себе «добре» і його «ніхто не бив». Журналісти «Бі-бі-сі» покинули залу на знак протесту
Протасевич на брифінгу заявив, що почуває себе «добре» і його «ніхто не бив». Журналісти «Бі-бі-сі» покинули залу на знак протесту
Роман Протасевич: У мене немає ніяких скарг. Якщо хтось сумнівається, то я готовий пройти будь-яку незалежну медичну експертизу.

Білоруський журналіст Роман Протасевич під час пресконференції, організованої МЗС та правоохоронцями Білорусі заявив, що у СІЗО його «ніхто не бив» і почуває себе він зараз «добре». Деякі з присутніх представників ЗМІ висловили сумнів у правдивості заяв Протасевича.

Зокрема, інформацію про своє побиття Протасевич назвав «чутками і домислами, які не мають ніякого підтвердження». Напередодні батьки Протасевича заявили, що проти Романа щодня застосовують у СІЗО насильницькі дії.

«Стосовно цього жарту (що Протасевича у в’язниці бив особисто Олександр Лукашенко – Ред.) навіть коментувати нічого не буду. Це просто смішно. По-друге, стосовно моїх слідів на руках (журналісти звернули увагу на сліди від наручників на руках Протасевича – Ред.), я думаю, кожен із вас може підійти і подивитися – це сліди від стяжок, які на мене одягли під час затримання, оскільки затримання було настільки несподіваним, що у них не було при собі наручників», – каже Протасевич.

Протасевич заявив, що «чудово себе почуває» і в нього зараз «чудовий настрій».

«У мене немає ніяких скарг. Якщо хтось сумнівається, то я готовий пройти будь-яку незалежну медичну експертизу», – сказав Протасевич.

Протасевич заявив, що ніколи не буде прихильником Олександра Лукашенка, але «поважає його як людину, яка вистояла під час протестів у серпні 2020 року».

Після цього журналісти «Бі-бі-сі» покинули прес-конференцію на знак протесту, потрактувавши заяви Протасевича як такі, що зроблені під тиском.

Одна з журналісток публічно заявила, що не вірить тому, що Протасевич говорить щиро, і висловила йому співчуття і закликала триматись.

Наразі неможливо перевірити слова Романа Протасевича, а також те, чи справді він не перебуває під примусом.

У пресконференції щодо примусової посадки літака Ryanair, окрім Протасевича, взяли участь представники Департаменту авіації Міністерства транспорту Білорусі, Слідчого комітету, Міноборони.

3 червня 2021 року державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Протасевич буцімто визнав, що був учасником підготовки «замаху» на Лукашенка, який нібито планував штаб Тихановської і заявив, що поважає самопроголошеного президента Білорусі. 

Щирість сказаного Протасевичем можна поставити під сумнів, адже його батьки припускають, що опозиціонера катували у СІЗО. Видання «Наша Ніва» звернуло увагу, що на зап'ястях Протасевича видно сліди від наручників.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY