detector.media
14.06.2021 16:06
Байден і Путін не проводитимуть спільну пресконференцію за результатами зустрічі
Байден і Путін не проводитимуть спільну пресконференцію за результатами зустрічі
Джо Байден проведе окрему пресконференцію після саміту.

Президент США Джо Байден та президент Росії Володимир Путін не проводитимуть спільну пресконференцію за результатами зустрічі 16 червня в Женеві. Про це 13 червня повідомило The Hill.

Байден пояснив, що вирішив не проводити спільну пресконференцію, оскільки не хоче, щоб замість результатів зустрічі обговорювалися деталі публічного виступу лідерів США та Росії.

«Я завжди вважав – я не маю на увазі, що преса не повинна знати, – але це не змагання про те, хто може домогтися більшого успіху перед пресконференцією або спробувати поставити один одного в незручне становище, – сказав американський лідер. – Йдеться про те, щоб я дуже чітко дав зрозуміти, якими є умови для поліпшення відносин з Росією».

На його думку, для досягнення цілей цього саміту найкращим варіантом буде обговорити ситуацію вдвох. «Я не хочу, щоб мене відволікало – чи потиснули вони руку один одному, хто найбільше розмовляв тощо», – уточнив президент США.

Білий дім повідомив, що Джо Байден проведе окрему пресконференцію після зустрічі з Путіним.

«Ми очікуємо, що ця зустріч буде відвертою і прямолінійною. Окрема пресконференція є відповідним форматом для обговорення з вільною пресою тем, які обговорювалися на зустрічі – як з точки зору питань, де ми можемо домовитися, так і з питань, де ми маємо серйозні занепокоєння», – заявив представник Білого дому.

Нагадаємо, президент США Джо Байден та президент Росії Володимир Путін зустрінуться у Женеві 16 червня. У Білому домі повідомили, що президенти «обговорять весь спектр назрілих проблем між країнами, оскільки США прагнуть відновити передбачуваність і стабільність в американо-російських відносинах».

Зустріч запланована на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

Президент України Володимир Зеленський закликав Байдена зустрітися з ним до перемовин з Путіним. Президент США, своєю чергою, під час телефонної розмови запросив Зеленського здійснити візит до Вашингтона. Офіс президента повідомив, що Зеленський прийняв запрошення Джо Байдена відвідати США у липні цього року.

Фото: з УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY