detector.media
11.06.2021 16:23
Протести на Банковій. У суді оскаржили підозру Білковському
Протести на Банковій. У суді оскаржили підозру Білковському
Захисники вважають, що в правоохоронців відсутні докази причетності Білковського до злочинів, які йому інкримінують.

Адвокати юридичної компанії «Міллер» повідомили, що оскаржили в суді повідомлення про підозру Олексію Білковському, яке йому вручили після участі в акції на підтримку Сергій Стерненко під Офісом президента України.

Печерський районний суд Києва має розглянути цю скаргу 14 червня о 14:00, головуюча суддя – Тетяна Ільєва.

«За версією слідства, Олексій вчинив хуліганство із застосуванням предметів, «спеціально пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень». Також його підозрюють у підпалі дверей центрального входу до будівлі ОПУ», – розповіли захисники.

Вони вважають, що правоохоронці порушили Кримінально-процесуальний кодекс України під час повідомлення про підозру. Зокрема, за їх словами, відсутні докази причетності Білковського до злочинів, які йому інкримінують.

Нагадаємо, 20 березня 2021 року до дня народження ув’язненого активіста Сергія Стерненка під Офісом президента у Києві відбулася акція протесту. Під час акції учасники кидали фаєри, петарди і шумові гранати, облили будівлю Офісу фарбою та залишили на її стінах написи («Лох», «Аваков чорт», «Волю політв’язням», «1312», «ACAB»). Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі Офісу президента.

У МВС України зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Одного з учасників акції затримали. Пошкодження будівлі Офісу президента оцінили в два мільйони гривень.

Заступник очільника МВС України Антон Геращенко вважає, що лозунги, які використовували активісти під час акції протесту на Банковій є «профашистськими». 30 березня Верховна Рада підтримала постанову «Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента» під час мітингу на підтримку Сергія Стерненка.

Тоді затримали, а згодом відправили під цілодобовий домашній арешт низку учасників акції. Зокрема, 2 квітня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Олексію Білковському у вигляді цілодобового домашнього арешту. Київський апеляційний суд згодом замінив цілодобовий домашній арешт на нічний.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY