detector.media
11.06.2021 11:41
Суд Гааги долучив інтерв'ю Гіркіна до справи про збиття Boeing MH17
Суд Гааги долучив інтерв'ю Гіркіна до справи про збиття Boeing MH17
Суд у Нідерландах 7 червня розпочав розгляд цієї справи по суті.

Окружний суд Гааги 9 червня повідомив, що долучив до справи про катастрофу МН17 інтерв'ю колишнього ватажка російських бойовиків Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) засновнику видання «Гордон» Дмитру Гордону. Про це написав представник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов у Twitter.

«Нове інтерв'ю Гіркіна (мається на увазі інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону) долучено до справи разом з його перекладом», – розповів він.

Окружний суд Гааги 7 червня 2021 року розпочав розгляд справи про збиття малайзійського Boeing MH17 над Донбасом у 2014 році по суті.

Як писав ДМ, у червні 2020 року головуючий суддя Хендрік Стейнхаюс повідомив, що Окружний суд Гааги долучить інтерв’ю Гіркіна Гордону до справи про збиття малайзійського Boeing MH17 над Донбасом у 2014 році.

Нагадаємо, засновник видання «Гордон» Дмитро Гордон записав два відеоінтерв’ю з колишньою «прокуроркою» окупованого Криму, нині депутаткою Держдуми Росії Наталією Поклонською та колишнім ватажком російських бойовиків Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). Реагуючи на протести громадськості, він заявив, що ці інтерв’ю проходили «у співдружності» з українськими спецслужбами і матеріали вже направлені в Міжнародний суд Гааги. В СБУ ж сказали, що подібна «співпраця» з журналістами не передбачена законом, а «[вони] діють виключно в рамках закону». Пізніше Гордон пояснив свої заяви про «співдружність з українськими спецслужбами» тим, що в підготовці інтерв'ю з Ігорем Гіркіним йому допомагала група ветеранів спецслужб та юристів, до якої входили генерали та офіцери.

Гордон узяв обидва інтерв’ю з власної ініціативи, але СБУ вивчала та аналізувала їх і хотіла використати як додатковий доказ захоплення Росією території України. Офіс генерального прокурора теж вивчив інтерв’ю Дмитра Гордона та планував передати їх до Міжнародного кримінального суду як докази при розслідуванні воєнних злочинів і злочинів проти людяності. У червні 2020 року Окружний суд Гааги повідомив, що долучить інтерв’ю Ігоря Гіркіна до справи про збиття малайзійського Boeing MH17 над Донбасом у 2014 році. 

21 січня 2021 року Гордон сказав, що президента Володимира Зеленського проінформували про ці інтерв’ю. Прессекретарка президента Юлія Мендель це заперечила. 

Боїнг 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам–Куала-Лумпур збили неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На борту літака було 298 пасажирів.

Фото: відкриті джерела

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY