detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
10.06.2021 20:13
Депутати Європарламенту закликали до посилення стандартів ЄС щодо кібербезпеки
Депутати Європарламенту закликали до посилення стандартів ЄС щодо кібербезпеки
Вони також попередили і про гібридні загрози – методи, що використовують державні чи недержавні суб’єкти для націлювання на демократичні держави і інститути.

Депутати Європарламенту закликали до посилення стандартів ЄС щодо кібербезпеки для підключених пристроїв, додатків і операційних систем на тлі недавніх кібератак на критично важливу інфраструктуру в ЄС.

Відповідну резолюцію євродепутати схвалили сьогодні, 10 червня.

У документі міститься заклик до того, щоби підключені продукти та супутні послуги, включаючи ланцюжки поставок, були вже передбаченими безпечними на стадії розробки, стійкими до кіберінцідентів і швидко виправлялися в разі виявлення вразливостей.

У резолюції європарламентарі також вимагають ухвалення правового регулювання, що встановлює вимоги до кібербезпеки для додатків, програмного забезпечення, вбудованого програмного забезпечення (яке контролює різні пристрої і машини, які не є комп’ютерами) і операційних систем (програмного забезпечення, що виконує основні функції комп’ютера) до 2023 року.

Депутати Європарламенту попередили і про гібридні загрози – методи, що використовують державні чи недержавні суб’єкти для націлювання на демократичні держави і інститути. Такі методи, за їніми словами, стають усе більш продуманими.

Вони містять використання кампаній дезінформації і кібератак на інфраструктуру, економічні процеси та демократичні інститути.

Депутати Європарламенту відзначили недавню серію кібератак на системи охорони здоров’я, наприклад, в Ірландії, Фінляндії та Франції, які, за їхніми словами, завдали значної шкоди системам охорони здоров’я і допомоги пацієнтам.

Нагадаємо, європарламентарі також закликали відключити Білорусь від SWIFT і усунути країну від Олімпіади-2020 в Токіо.

Фото: Главком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY