detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
10.06.2021 18:38
Європарламент закликає ЄС відключити Білорусь від SWIFT і скасувати права державного телеканалу на трансляцію ЄВРО 2020
Європарламент закликає ЄС відключити Білорусь від SWIFT і скасувати права державного телеканалу на трансляцію ЄВРО 2020
Зокрема, у резолюції, що було ухвалено сьогодні, 10 червня, 626 голосами «за», 16 «проти» і 36 утрималися, депутати Європарламенту рішуче засуджують викрадення літака Ryanair як акт «державного тероризму».

Європейський парламент переважною більшістю голосів ухвалив необов'язкову резолюцію, що закликає відключити Білорусь від SWIFT і усунути країну від Олімпіади-2020 в Токіо.

Як розповіли в Європарламенті, парламентарі також проголосували за скасування прав на трансляцію ЄВРО 2020 білоруського державного телебачення «ТВР» і передати їх безкоштовно «Белсат ТБ».

Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію щодо Білорусі із закликами до нових санкцій і розслідування ролі Росії в захопленні літака Ryanair з Романом Протасевичем на борту.

У резолюції депутати Європарламенту рішуче засуджують викрадення літака як акт «державного тероризму» і закликають до негайного і беззастережного звільнення Романа Пратасевіча і Софії Сапеги, а також всіх інших політв'язнів в Білорусі.

Країни-члени ЄС також повинні невідкладно приступити до прийняття чергового пакета санкцій проти тих, хто брав участь у фальсифікаціях на виборах в минулому році і наступних порушеннях прав людини в Білорусі, йдеться в тексті.

«Закликаємо Раду ЄС якомога швидше розширити список осіб і організацій, на які поширюються санкції ЄС, включивши туди відповідальних за перехоплення і примусову посадку рейсу Ryanair, а також за затримання Романа Протасевича і Софії Сапеги», - йдеться в резолюції.

У резолюції пропонують також персональні санкції проти пропагандиста Марата Маркова через інтерв'ю з затриманим Протасевичем. Нагадаємо, це представник держЗМІ - голова ОНТ.

Резолюція містить четвертий пакет санкцій проти влади, а також секторальні санкції проти торгівлі сирою нафтою і нафтопродуктами, калійну, сталеливарну і деревообробну промисловість.

Зазначено і тимчасове виключення Білорусі із системи SWIFT, з міжнародних спортивних організацій та обмежити доступ національної збірної до міжнародних змагань, в тому числі Олімпійських ігор в Токіо.

Резолюція містить заклик позбавити державне телебачення Білорусі права на трансляцію матчів чемпіонату Європи з футболу і передати це права телеканалу «Белсат», які вважається незалежним. Система SWIFT дозволяє банкам і компаніям обмінюватися фінансовими повідомленнями по всьому світу.

3 червня 2021 року державний канал «ОНТ» розповсюдив інтерв'ю із затриманим Романом Протасевичем, під час якого він «зізнався» в організації несанкціонованих акцій протесту в 2020 році.

Нагадаємо, у Білорусі масово позбавляють акредитації журналістів іноземних ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY