detector.media
10.06.2021 14:39
З Білорусі до України виїхав ведучий, якого звільнили з держЗМІ після критики силовиків
З Білорусі до України виїхав ведучий, якого звільнили з держЗМІ після критики силовиків
Разом з ним виїхала дружина, ексведуча «Слов'янського базару».

Білоруський шоумен, колишній ведучий державного телеканалу «Беларусь 1» та «Слов'янського базару» Денис Дудинський разом з дружиною, ексведучою «Слов'янського базару» Катериною Раєцькою виїхали з Білорусі в Україну.

«Я жодного разу за 29 років не думала про від'їзд і завжди впевнено говорила, що я залишаюся жити в Білорусі, щоб свої сили і таланти вкладати в неї. Але, виявляється, найсерйозніше рішення можна прийняти за півдня. І ось я поки не можу жити вдома, але сподіваюся, лише тимчасово», – розповіла Раєцька 9 червня.

Зазначимо, 2 червня додому до родини Дениса Дудинського з обшуком прийшли працівники фінансової міліції, шоумена перевіряли «щодо питань оподаткування». Його разом з дружиною забирали на допит.

Нагадаємо, у 2020 році Дениса Дудинського та Катерину Раєцьку відсторонили від ведення «Слов'янського базару» через критику дій силовиків під час затримань 23 червня біля магазину Symbal.by. Пізніше його звільнили з державного каналу «Беларусь 1».

2 вересня 2020 року Дудинського та ексведучого державного каналу ОНТ Дмитра Кохна затримали в Мінську. 3 вересня їх засудили до 10 діб арешту за нібито «участь у несанкціонованому заході». 5 вересня в новинах на білоруському державному телеканалі СТВ показали відеозвернення  Дудинського й Кохна, які відбували адміністративний арешт в ізолятора тимчасового тримання на Окрестіна. Ведучі нібито «зізналися в участі в акціях та «попередили» про наслідки. У сюжеті не було сказано, де і за яких умов були зняті ці звернення. Обидва ведучі говорять без емоцій, використовуючи штампи й фрази, характерні для судового протоколу.

Фото: Катерина Раєцька / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY