detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
09.06.2021 19:26
Байден скасував указ Трампа про заборону додатків Tiktok і Wechat – Білий дім
Байден скасував указ Трампа про заборону додатків Tiktok і Wechat – Білий дім
Влітку 2020 року Дональд Трамп підписав указ Про боротьбу із загрозою, що нібито надходить від китайських застосунків TikTok та WeChat. Свої вимоги він аргументував вимогами нацбезпеки та побоюваннями, що дані американців можуть передати владі КНР.

Президент США Джо Байден скасував укази свого попередника Дональда Трампа про обмеження роботи Tiktok, WeChat і інших китайських технологічних компаній.

Як повідомляє пресслужба Білого дому, він також доручив профільним відомствам перевірити наявність загроз безпеки країні і даними американців при використанні китайських додатків, 

«Президент Байден відкликав і замінив три укази, які забороняли роботу TikTok, WeChat і восьми інших комунікаційних і Фінтех-додатків», - йдеться в заяві.

Там зазначається, що два з підписаних Трампом указів вже є предметом судових розглядів.

Водночас Білий дім продовжує наполягати на тому, що в Китаї «не поділяють цінностей» відкритого і безпечного інтернету, і «прагнуть використовувати цифрові технології і дані американців способами, що представляють неприйнятні ризики для національної безпеки».

«Новий указ спрямований на ухвалення рішень на основі критеріїв і заснованого на фактах аналізу для усунення ризиків при транзакціях з додатками, розробленими, контрольованими або такими, що перебувають під юрисдикцією іноземного супротивника, включаючи Китайську Народну Республіку», - йдеться в повідомленні.

Для цього Байден доручив Міністерству торгівлі оцінити небезпеку кожної програми, пов'язаної з КНР, виявити ті, що представляють ризик для американської держави і громадян, а також розробити варіанти захисту даних від їхніх дій.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: iXBT.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY