detector.media
08.06.2021 15:07
«Креативна декомунізація та інформбезпека». Ткаченко відзвітував за рік роботи у Мінкульті та розповів про місію відомства
«Креативна декомунізація та інформбезпека». Ткаченко відзвітував за рік роботи у Мінкульті та розповів про місію відомства
Олександр Ткаченко: Мінкульт у найближчій перспективі зосередиться на інформаційній безпеці, консолідації суспільства та розвитку культури в регіонах.

Очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відзвітував за рік роботи на посаді міністра та розповів про місію відомства.

Під час пресконференції у Національному художньому музеї Ткаченко заявив, що місія МКІП полягає у збільшенні ваги культури та створенні умов для перетворення її на ключовий елемент розвитку та усвідомлення власної ідентичності українського суспільства. Також Ткаченко представив нову айдентику Мінкульту, відтепер логотип міністерства матиме відсилку до давньоруської каліграфії.

«Половина 2021 року минула, і за мій рік на посаді ми з командою МКІП маємо що показати і чим пишатися – як у культурному секторі, так і в інформаційній політиці, туризмі та креативних індустріях»,цитує міністра МКІП.

Зокрема, серед головних досягнень МКІП за останній рік Ткаченко виокремив наступні:

«Сподіваємось, що вже найближчим часом ці служби почнуть працювати» зауважив Ткаченко.

«Це небагато, але є амбіції створити спецфонд, для того, щоб можна було цією роботою займатися системно, під час війни (Другої світової – Ред.) з України було вивезено десятки тисяч робіт» сказав Ткаченко.

Спільно з Українським інститутом нацпам’яті:

В царині посилення інформаційної безпеки:

У сфері державної мовної політики:

У сфері книгодрукування та промоції читання:

У сфері розвитку кінематографу:

У галузі забезпечення міжнаціональної єдності, гарантування та дотримання прав нацменшин та корінних народів:

За словами Ткаченка, Мінкульт також працював над тим, щоб зробити доступнішими культурні послуги та над розширенням можливостей для створення якісного культурного та креативного продукту в регіонах України. Зокрема:

«Попереду плануємо продовжувати роботу в уже намічених напрямках, зосередившись на: інформаційній безпеці, консолідації суспільства, розвитку культури в регіонах, збереженні спадщини, посиленні креативних індустрій та мистецтва. А також туризму внутрішнього і зовнішнього», – резюмував Олександр Ткаченко.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY