detector.media
08.06.2021 08:12
ДБР відкрило провадження через перешкоджання Мокрику на захисті дисертації Киви
ДБР відкрило провадження через перешкоджання Мокрику на захисті дисертації Киви
Мокрика вже допитали в цьому провадженні.

Журналіст Bihus.info Данило Мокрик 7 червня повідомив, що Державне бюро розслідувань відкрило провадження за його заявою про перешкоджання професійній діяльності поліцейським Юрієм Рузановим, який не пускав медіа на захист дисертації народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Іллі Киви.

«У мене в зубах – витяг з ЄРДР у кримінальному провадженні внаслідок недопуску мене на захист дисертації Іллі Киви. Недопуск здійснював працівник поліції Юрій Рузанов, який тоді ще й додумався посвітити своїм жетоном №0026755. Поліцейський Рузанов не вперше віддано охороняє Киву. Але тепер він, схоже, доохоронявся», – розповів журналіст.

Мокрик додав, що його вже допитали в цьому провадженні в Територіальному управлінні ДБР у Києві.

Як писав ДМ, 12 травня журналіст Bihus.info Данило Мокрик повідомив, що Державне бюро розслідувань не відкрило провадження за заявою про перешкоджання його професійній діяльності поліцейським Юрієм Рузановим. Він уточнив, що Держбюро розслідувань потрактували його заяву, як звернення громадян, та передало її до Територіального управління ДБР у Києві.

Нагадаємо, 26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Захист кандидатської дисертації успішно пройшов в Інституті підготовки кадрів. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти. Захист тривав з 10 до 13 години. Двері до зали, де захищався Кива, охороняли невідомі чоловіки у чорному одязі, які відмовились представитись.

Науковий ступінь кандидата наук надалі може присвоїти Міністерство освіти та науки. Цей ступінь надав би Іллі Киві можливість отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.

Журналістів низки українських медіа не пустили на захист дисертації Киви. Їм повідомили, що до зали пускали лише акредитованих представників ЗМІ, мотивуючи це «карантинними обмеженнями». Журналіст Bihus.info Данило Мокрик уже написав заяву про перешкоджання (за ст. 171 ККУ) до поліції. Окрім Мокрика, до зали не пускали журналістів 5 каналу, 24 каналу, «Української правди», «Радіо Свобода», «Наразі.Медіа». Натомість на захист дисертації пустили «Перший незалежний», NewsOne та знімальну групу ТСН.

Bihus.Info повідомив, що Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї дисертації вказав матеріали науково-практичних конференцій, які відсутні в офіційних збірниках. 

Керівник центру медіакомунікацій Інституту підготовки кадрів Держслужби зайнятості Юрій Нестеряк повідомив, що попри вимогу до відкритості захисту дисертації, помічники Киви організували «акредитацію» для ЗМІ, а охорона вишу не перешкоджала «тітушкам».

Фото: фейсбук-сторінка Данила Мокрика

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY