detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
07.06.2021 19:12
«Датагруп» та Volia завершили підписання угоди. Шестеро топменеджерів Volia звільнилися
«Датагруп» та Volia завершили підписання угоди. Шестеро топменеджерів Volia звільнилися
Фінансування угоди забезпечує Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

У понеділок, 7 червня компанія «Датагруп», яка є одним із провайдерів волоконно-оптичної інфраструктури та цифрових послуг в Україні, оголосила про завершення підписання угоди щодо придбання компанії Volia –  українського провайдера послуг платного телебачення та кабельного швидкісного інтернет-доступу.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримав угоду, надавши компанії  фінансування у розмірі $65 млн, що є найбільшою позикою ЄБРР в українському секторі телекомунікацій, медіа та технологій.

Водночас, як пише видання Mind, посилаючись на джерело наближене до Volia, шість топменеджерів Volia залишили свої посади. Генеральний директор Антон Дзюбенко, фінансова директорка Жанна Китаєва, директорка з маркетингу Сандра Крауіня, технічний директор Віталій Лакей, директор департаменту сервісного обслуговування Олег Шевченко та операційна директорка Марина Михалик за попередніми домовленостями повинні були залишитися в компанії, але наразі вони звільнилися.

У «Датагруп» та Volia цю інформацію виданню Mind не спростували. При цьому у  «Датагруп» розставання з командою провайдера підтвердили.

«Наше розставання з командою топменеджменту Volia узгоджений і взаємний крок. Я вдячний управлінській команді Volia за виконану роботу і досягнутий результат. Ми розлучилися добре і залишилися друзями. Просто завершився один етап і почався новий», – сказав Михайло Шелемба, генеральний директор «Датагруп».

«Детектор медіа» звернувся у пресслужбу Volia по коментар.

96% акцій «Датагруп» належать фонду під управлінням Horizon Capital (разом із генеральним директором, який володіє рештою акцій). Підписання  угоди між компаніями Михайло Шелемба вважає історичним моментом для обох компаній.

За словами гендиректора, об'єднана мережа охоплюватиме понад 4 мільйони українських домогосподарств у 50 найбільших містах країни, а оптоволоконна інфраструктура довжиною понад 30 000 км стане однією з найбільших у країні.

Завдяки інтеграції абонентських баз, оптимізації витрат і бізнес-процесів, а також масштабній модернізації мережі очікується прискорення розвитку об'єднаної компанії удвічі протягом найближчих п'яти років.

«Нова організація зосередиться на наданні своїм клієнтам додаткових послуг: хмарних продуктів і сервісів із кібербезпеки для клієнтів B2B, а також рішень IoT і OTT для роздрібних клієнтів», – окреслив перспективи Шелемба.

Додамо, що нещодавно «Датагруп» у партнерстві з Cisco запровадила повномасштабний проєкт модернізації своєї мережі, який дозволить збільшувати її пропускну здатність більш ніж у 10 разів із можливістю масштабування до 20 разів.

Нагадаємо, «Датагруп» домовилася про придбання 100% провайдера телекомунікаційних послуг Volia («Воля») наприкінці 2020 року.

У березні компанія отримала ліцензію провайдера програмної послуги. 

Фото: Датагруп

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY