detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
07.06.2021 18:37
Інформагентство Reuters написало відгук про виставу «Ромео і Джульєтта» Івано-Франківського драмтеатру
Інформагентство Reuters написало відгук про виставу «Ромео і Джульєтта» Івано-Франківського драмтеатру
Театр в Івано-Франківську заново створив трагедію Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта», поставивши її в промислових залах старої радянської фабрики.

На початку вистави глядачам видають каски та карту для пересування майстернями та цехами заводу, щоби потрапити до підвалу театру.

Глядачі стежать за виставою у різних локаціях. Режисер Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка Ростислав Держипільський переніс трагедію Шекспіра в сучасні реалії, пише Reuters.

Замість початкової сцени балу в будинку Капулеті Ромео зустрічає Джульєтту у нічному клубі.

За словами режисера, він хотів, щоб у вистави було «постапокаліптичне» відчуття.

«Локація надзвичайно важка. Але вона ідеально підходить, щоб проілюструвати зіткнення духовності, віри і кохання Ромео і Джульєтти і світу, який їх оточує», – заявив Держипільський.

Знаменитий поцілунок Ромео і Джульєтти на балконі відбувається в промисловій вежі, а битва Тібальта і Меркуціо – всередині масивної клітки.

«Це місце надзвичайно важко сприймається. Але воно ідеально підходить для ілюстрації зіткнення духовності, віри і любові Ромео, Джульєтти та світу, який їх оточує», – прокоментував виставу Держипільський.

Молодий актор Олег Панас, який грає Ромео, заявив, що злякався, коли вперше побачив фабричну сцену.

«З одного боку, місце проковтує актора, важко не загубитися в цих декораціях. Але з іншого боку, це додає значення концепції вистави та емоціям актора. Холодна масивна площа, сходи - усі елементи посилюють почуття», – поділився Панас.

29 травня регіональні телеканали Суспільного показали драму-ораторію майстра експресіоністичної новели Василя Стефаника «Вона — Земля», яку Івано-Франківський національний академічний драматичний театр зіграв у рідному селі письменника – Русові, що у Снятинському районі Прикарпаття.

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY