detector.media
Сергій Сидоренко
03.06.2021 10:11
Звання «заслужений журналіст» – безглузда радянська нагорода

Хочу подякувати усім тим колегам, хто підтримав ідею про скасування рядянського безглуздого атавізму за назвою «заслужений журналіст» і звернувся з цього приводу до президента (указами якого цих «заслужених» і призначають). Будь ласка, доведіть це до кінця.

Ця фішка справді радянська – не існує заслужених журналістів США, Німеччини, Польщі чи будь-якої іншої не радянської за ментальністю країни (не виключаю, що у Китаї є, тому пишу саме по ментальність). А на Заході вас як мінімум засміють за саму ідею того, що держава визначає, хто більше заслужив звання журналіста, бгггг))

І фішка справді безглузда – бо ця «нагорода» на практиці ВЗАГАЛІ не пов'язана із заслугами конкретного медійника, його впливом на процеси, його доробком тощо. Кам он, це ж роздача посвідчень до свят ювілярам та своїм людям, ніби хтось цього не знає.

Збереження цього совка саме по собі дискредитує професію. Але зацікавленість Сергія Томіленка у ній зрозуміла – її скасування додатково знецінить очолювану ним «творчу спілку», бггг, яка номінує «достойних». І тут нічого дивного. Джаст бізнес. Але це не про журналістику.

Кстатє, заслужені юристи - це ще більша ржака)

Сенс у подібному, можливо, є для тих професій, де держава - основний роботодавець. Там, імовірно, може бути, хоча також не факт. ВСІ інші заслужені мають зникнути 100%.

Доповідь закінчив. Прошу внєсті в протокол і долучити до звернення.

Джерело: Фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY