detector.media
03.06.2021 09:25
ДБР оголосило підозру поліцейському за перешкоджання знімальній групі 5 каналу під час Майдану
ДБР оголосило підозру поліцейському за перешкоджання знімальній групі 5 каналу під час Майдану
Правоохоронці розповіли, що наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваного від посади.

Державне бюро розслідувань оголосило підозру працівнику Національної поліції України за перешкоджання знімальній групі 5 канал 18 лютого 2014 року. Про це 2 червня повідомляє Офіс генерального прокурора.

Йому інкримінується умисне, на виконання явно злочинного наказу, незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу, а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 4 ст. 41, ст. 340; ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365; ч. 1 ст. 171 КК України).

Під час Революції Гідності підозрюваний працював старшим інспектором з особливих доручень відділу організації служби управління громадської безпеки Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві.

«18 лютого 2014 року підозрюваний, перебуваючи в центральній частині м.Києва та діючи спільно зі співробітниками міліції особливого призначення "Беркут", перешкоджав проведенню зібрань громадян, а також незаконно затримав кореспондента та оператора 5 каналу, застосовувавши насильство. В результаті таких протиправних дій правоохоронця журналістам були спричинені тілесні ушкодження, окрім того, була пошкоджена відеокамера та інше професійне обладнання», – розповіли правоохоронці та додали, що наразі вирішується питання про відсторонення підозрюваного від посади та застосування запобіжного заходу.

Нагадаємо, 18 лютого 2014 року від нападів силовиків і «тітушок» постраждали три знімальні групи 5-го каналуПерша знімальна група – це журналістка Євгенія Таганович і оператор Леонід Коваленко, яких побили та розбили камеру. Друга знімальна група – це журналіст Азад Сафаров і оператор Сергій Клименко, яких побили і відібрали камеру, в Азада Сафарова перелом руки. Третя знімальна група – це журналістка Ольга Петрів і оператор Іван Наконечний, яким розбили камеру, самі медійники цілі. Журналісти зняли побої та написали заяви в міліцію. Тоді ще шефредактор 5-го каналу Володимир Мжельський сказав, що напади на знімальні групи 5-го є результатом специфічного ставлення прихильників влади до 5-го каналу.

Фото: 5 канал 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY