detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
01.06.2021 19:01
Антоненка залишили під цілодобовим домашнім арештом
Антоненка залишили під цілодобовим домашнім арештом
Захист просив змінити йому запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, але суд залишив клопотання без задоволення.

Суд Києва залишив обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під цілодобовим домашнім арештом.

Головуюча суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб оголосила про те, що клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу Антоненку задоволено не буде.

Про це повідомив кореспондент «Укрінформу».

«Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає», - поінформувала Голуб.

Сам Антоненко просив задовольнити клопотання його адвокатів. Він пояснив, що поки перебував під вартою, його дружина втратила роботу, утримування дітей «зараз у нас виходить не кращим чином».

Антоненко просив змінити йому запобіжний захід, щоби він міг відвідувати службу.

Прокурор заперечив щодо задоволення цього клопотання.

Також під час засідання було досліджено матеріали, що були надані раніше, а саме: протокол огляду речей і документів, зокрема, фото однієї з обвинувачених у цій справі, Яни Дугарь; доручення щодо проведення слідчих дій, зокрема, щодо допитів низки осіб; документи, що містять інформацію про майновий стан і доходи обвинувачених.

Розгляд справи відкладено до 13:00 8 червня. 

Як писав ДМ, 20 травня під пресконференції Володимир Зеленський повідомив, що переписується в месенджері з Яною Дугарь. Він також заявив, що не знає хто вбив Павла Шеремета, і не вважає, що фігурантка справи Яна Дугар якимось чином причетна до цієї справи. Водночас президент допустив, що до вбивства журналіста могла бути причетна контррозвідка СБУ. Дугарь підтвердила, що переписувалася з президентом, бо хотіла донести свою історію та бачення інших фігурантів справи – Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи щодо вбивства Шеремета: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.   

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко, разом з нею був Андрій Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета.

Фото: Рубрика 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY