detector.media
28.05.2021 19:49
У Києві зірвали преспоказ фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність», напад вчинений на ґрунті гомофобії – поліція
У Києві зірвали преспоказ фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність», напад вчинений на ґрунті гомофобії – поліція
Правоохоронці нікого не затримали у межах цього провадження.

На закритому преспоказі фільму «Будьмо Гей. Діалоги про гідність» у Києві було вчинено напад на активістів на грунті гомофобії. Про це повідомили Радіо Свобода у пресслужбі Шевченківського райвідділу національної поліції Києва.

«Дійсно, був такий факт. На місці працювала слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції. Наразі розпочато кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство)», – заявили в поліції.

У пресслужбі розповіли, що правоохоронці нікого не затримали у межах цього провадження.

У громадській організації «КиївПрайд» зазначили, що 27 травня о 19:00 до Dialog Hub, де відбувався показ фільму, прийшли близько п’ятнадцяти молодиків і дівчат у масках з черепами та фашистським символами разом із чорними прапорами з логотипом Solaris.

Стрічка «Будьмо, гей: діалоги про гідність» розповідає про те, як Революція гідності та бойові дії на Донбасі вплинули на чотирьох ЛГБТ-людей.

Герої фільму – це чотири зовсім різні людини, кожна живе власним життям. Але їх об’єднує гідність. Гідність людини, гідність громадянина України, бажання жити тут і зараз незважаючи на те, що суспільство не зовсім готове до сприйняття їх повністю такими, якими вони є. Тому що вони – геї.

Фільм побудований на розмові чотирьох героїв фільму, а також на виловлюваннях лідерів думок, або, як їх називають, ЛОМів. Розмова йде про те, як саме вплинула революція Гідності 2013-2014 років та бойові дії на Донбасі на самих героїв, їхнє відчуття гідності, а також як суспільство змінило власну думку по відношенню до ЛГБТ+ спільноти в Україні.

Автором виступив Євген Лесной, режисери стрічки: Євген Лєсной, Андрій Трашкальов. Виробництво – «Лєсной продакшн».

Фото: Viktor Рylypenko/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY