detector.media
31.05.2021 22:21
Прямий канал видалив запис інтерв’ю Юрія Луценка Березовцю і Залмаєву
Прямий канал видалив запис інтерв’ю Юрія Луценка Березовцю і Залмаєву
Відео ще ґуґлиться, але вже не відкривається ані на ютуб-каналі, ані на фейсбук-сторінці.

Прямий канал видалив із ютуб-каналу та фейсбук-сторінки запис інтерв’ю колишнього генерального прокурора Юрія Луценка ведучим Тарасу Березовцю та Пітеру Залмаєву. Про це повідомила низка ресурсів, зокрема телеграм-канал Дмитра Литвина «Телекошмар», який виклав уривок видаленого ефіру.

Розмова відбулась о 22 годині 28 травня; її анонс є на сторінці Пітера Залмаєва. В інтерв’ю Луценко відхрестився від «плівок Медведчука» та розповів про скандал, пов’язаний із рослідуванням втручання у вибори президента Сполучених Штатів Америки у 2020 році, обшуками в адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані тощо.

«Детектор медіа» поки що не отримав на запити офіційних коментарів від редакції Прямого каналу, Пітера Залмаєва та Тараса Березовця, але власні джерела нашого видання на каналі підтверджують, що ефір був видалений.

Частину ефіру цитує та переказує онлайн-видання Сomments.ua. Згідно з повідомленням цього видання, Луценко звинуватив у неправдивих свідченнях колишню амбасадорку Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович. «Вона збрехала під присягою, коли сказала, що я не надав деталі справи. В мене є документи з підписами, печатками, з усім про те, що ми надали їм розгорнуту інформацію. Після цього мене заблокували від будь-яких контактів з будь-якими представниками американської сторони — центральний ФБР, центральний Мін'юст, будь-які», — цитує Сomments.ua Юрія Луценка.  

Колишній генпрокурор повідомив, що на тлі цих подій йому запропонував зустрітися адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані. Луценко запевняє, що вибори президента США його не цікавили, а головною метою було повернення восьми мільярдів доларів, які нібито вивів з України Янукович. Луценко підтвердив, що Джуліані хотів розслідування справи енергетичної компанії Burisma, до складу ради директорів якої входив син головного конкурента Трампа Джо Байдена — Хантер Байден.

«Після мого зняття з посади генпрокурора Джуліані добивався того самого від Єрмака (чинного голови Офісу генпрокурора, - Ред.), який йому пообіцяв відкрити справу і головне — відкрив. На торішній конференції Зеленського саме це стало головним цвяхом міжнародної частини цієї пресконференції: "Ми відкрили справу по Порошенку та Байдену і розберемось з рештою з цим питанням". Я стояв біля "червоної лінії", але її не перейшов», — цитує Сomments.ua Луценка.  

Переказує видання й розповідь Луценка про «плівки Медведчука». За його словами, у 2016-2019 роках Генпрокуратура України не знала про жоден із записів розмов Медведчука. Також ексгенпрокурор сказав, що людина, яка зробила записи цих розмов, досі працює в  Офісі президента. Нагадаємо, «Європейська солідарність» поставила достовірність записів під сумнів і назвала їх «чорним піаром», інспірованим командою Володимира Зеленського. З інтерв’ю Луценка ж випливає, що записи велися.

«Медведчук довгі роки не займав жодної посади та не підписував ніяких документів. Притягнути його до відповідальності, звісно, дуже хочеться, але хотіти й могти, знати та довести — це різні речі», — цитує видання інтерв’ю Луценка.

«Детектор медіа» продовжить з’ясовувати позицію Прямого каналу щодо причин видалення інтерв’ю Юрія Луценка.

Фото: Фейсбук Пітера Залмаєва

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY