detector.media
28.05.2021 15:44
У Росії засудили п’ятьох колишніх поліцейських через арешт журналіста «Медузи» Голунова
У Росії засудили п’ятьох колишніх поліцейських через арешт журналіста «Медузи» Голунова
У 2019 році правоохоронці підкинули наркотики журналісту «Медузи» Івану Голунову, через що він був відправлений під домашній арешт.

Московський міський суд засудив п’ятьох колишніх поліцейських через арешт журналіста-розслідувача з видання «Медуза» Івана Голунова у 2019 році.

Як повідомляє «Медуза», поліцейські отримали від 5 до 12 років в’язниці. Кожного з них зобов’язали виплатити Голунову по 1 мільйону рублів компенсації (близько 13 600 доларів). Фігуранти справи позбавлені звань, також їм після відбуття терміну в колонії буде протягом чотирьох років заборонено обіймати посади в правоохоронних органах.

Спецкор видання «Медуза» Іван Голунов був затриманий співробітниками російської поліції 6 червня 2019 року, його звинуватили в розповсюдженні наркотиків. Голунов спростував обвинувачення та заявив, що наркотики йому підкинули.

У червні 2019 року суд відправив Голунова під домашній арешт, але після масових протестів МВС Росії закрило справу і звільнило журналіста.

У січні 2020 року поліцейських взяли під варту, їх звинуватили у зловживанні владою, фальсифікації доказів, та здійсненні злочину в складі організованого угруповання. Повіністю свою вину визнав лише один з засуджених.

За даними російських ЗМІ, колишній начальник пресслужби московського управління МВС, звільнений з роботи в зв'язку з тим, що публікував фейковий новини у справі Голунова, у січні 2021 року працевлаштувався в мерію Москви.

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY