detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
27.05.2021 16:56
Комітет гуманітарної та інформполітики 7 липня проведе слухання «Читання як життєва стратегія»
Комітет гуманітарної та інформполітики 7 липня проведе слухання «Читання як життєва стратегія»
Під час слухань Український інститут книги презентує бачення розвитку книжкової сфери та промоції читання.

Члени комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики на черговому засіданні вирішили провести 7 липня 2021 року комітетські слухання на тему: «Читання як життєва стратегія». З такою ініціативою до комітету звернулася директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Під час комітетських слухань Український інститут книги презентує своє бачення розвитку книжкової сфери та промоції читання на 2021-2025 роки.

«Після завершення розробки проєку Стратегії розвитку читання на 2021-2025 рр., який ще має пройти процедуру погодження, ми відчуваємо потребу обговорити його з комітетом та із залученням інших зацікавлених осіб. Щоб зрозуміти, які є перспективи погодження і виділення фінансування, щоб приступити до розробки реалістичного плану заходів. Заодно розкажемо більше про ту роботу, яку проводить Інститут книги, і ознайомимо присутніх з реальною ситуацією на книжковому ринку», – сказала на засіданні комітету Олександра Коваль.

У січні 2021 року Український інститут книги та Міністерство культури та інформаційної політики України запустили всеукраїнську акцію «#Читай_досягай», яка спрямована показати українцям взаємозв’язок між читанням та життєвими здобутками і заохотити читати більше книг.  

За даними Українського інституту книги за 2020 рік, серед українців лише 8% читають щоденно, 38% – читають раз на місяць, а 19%  населення – нерегулярні читачі. Показники залишаються низькими, на рівні 2018-го року.

28 грудня 2020 року члени Українського ПЕН назвали найкращі українські книжки 2020 року, до переліку ввійшло 177 книжок.

Фото: Комітет гуманітарної та інформаційної політики/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY