detector.media
27.05.2021 13:56
Адвокат пояснив неявку Порошенка на допит до СБУ
Адвокат пояснив неявку Порошенка на допит до СБУ
Петра Порошенка повторно викликають до СБУ 31 травня 2021 року.

Адвокат Ігор Головань заявив, що п’ятий президент, нардеп «Європейської Солідарності» Петро Порошенко не з’явився на допит до СБУ через те, що його не проінформували у передбаченому законом порядку.

«Тепер вже СБУ відновило протиправну практику ДБР викликати п’ятого президента не у передбаченому законом порядку – шляхом вручення повістки, а публікаціями на сайті. Та ще й зазначаючи у тексті "інтернет-повістки" телефон для зв’язку, який не працює», написав Головань у Facebook.

Головань додав, що «биту годину» намагався зв’язатися зі слідчими. Пізніше адвокат повідомив, що зв'язався зі слідчими, і вони узгодили дату візиту Порошенка на допит.

27 травня СБУ повідомила, що Порошенко викликався на допит у якості свідка у справі «Козака-Медведчука»

Зважаючи на те, що Порошенко не з’явився на допит, його повторно викликають до СБУ 31 травня 2021 року.

Сам Порошенко вранці 27 травня запостив у соцмережі фото з потяга і написав, що їде «назустріч сонцю», і що його чекає «важлива і довгоочікувана подорож».

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Козак наразі знаходиться за межами України.

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували записи розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки поросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками, а також з Адміністрацією президента часів Петра Порошенка. В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

Фото: Петро Порошенко/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY