detector.media
27.05.2021 13:15
Український фільм «Стоп-Земля» отримав нагороду «Берлінале»
Український фільм «Стоп-Земля» отримав нагороду «Берлінале»
Стрічка «Стоп-Земля» стала першою серед українських робіт, яку відзначили в цій категорії.

Фільм української режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» отримав нагороду за найкращий повнометражний фільм від Юнацького журі конкурсної програми BerlinaleGeneration 14plus Берлінського міжнародного фестивалю. Про це 26 травня повідомив Український інститут.

«Стрічка "Стоп-земля" отримала Кришталевого ведмедя Berlin International Film Festival. Фільм української режисерки Катерини Горностай отримав нагороду за найкращий повнометражний фільм від Юнацького журі конкурсної програми BerlinaleGeneration 14plus. Це одна із найбільш вагомих нагород фестивалю, та є першою для українського фільму в цій категорії», – йдеться в повідомленні.

Фільм «Стоп-Земля» 9 та 10 червня покажуть в кінотеатрах Берліна в межах другої частини Берлінале. 

Державне агентство України з питань кіно повідомило, що цього року через пандемію COVID-19 «Берлінале» відбудеться у два етапи. Конкурсні покази проведуть навесні в онлайн-форматі, разом із Європейським кіноринком, Ко-продакшен маркетом, форумом Berlinale Talents та іншими заходами для професійної кіноспільноти, а для широкого загалу фільми демонструватимуть у червні 2021 року.

Нагадаємо, у лютому 2021 року стало відомо, що ігровий фільм Катерини Горностай «Стоп-Земля» відібрано до конкурсної програми Generation 14plus Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Стрічка розповідає про перший чуттєвий досвід підлітків. Це історія 16-річної дівчини Маші та її друзів у найтривожніші для них моменти дорослішання. Сценарій фільму написала сама режисерка Катерина Горностай. «Стоп-Земля» — це авторський фільм для широкої глядацької аудиторії підлітків і дорослих, які прагнуть їх зрозуміти. Головні ролі виконують: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов. Оператор-постановник – Олександр Рощин, художник-поставник – Максим Німенко, композиторка – Мар’яна Клочко, режисери монтажу – Нікон Романченко та Катерина Горностай.

Проєкт «Стоп-Земля» отримав підтримку Українського культурного фонду та став одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. «Стоп-Земля» вже отримав нагороди копродукційного ринку Connecting Cottbus у Німеччині: Best Pitch та Producer's Network Award. А також його назвали одним із найкращих у пітчингу індустріальної секції на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2017-му році. Під час лабораторії Міжнародного фестивалю New Horizons (Вроцлав, Польща) фільм отримав відзнаку Лондонської кіноакадемії. Нагорода також передбачає консультації щодо сценарію.

Фото: Український інститут

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY