detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
27.05.2021 11:57
Нацрада винесла попередження щодо днів пам’яті та жалоби радіо «Країна ФМ» та каналу «Рада»
Нацрада винесла попередження щодо днів пам’яті та жалоби радіо «Країна ФМ» та каналу «Рада»
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала санкцію оголошення попередження радіостанції «Країна ФМ» (юридична особа ПрАТ «Радіокомпанія «Гала») та парламентському каналу «Рада».

Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 27 травня.

В ефірі радіостанції у різні проміжки часу 23 січня, згідно моніторингу Нацради, про день жалоби у зв’язку із трагедією у пансіонаті для літніх людей місті Харкові не інформували майже увесь день. Юристка каналу звертала увагу на те, що у цей день був збій інтернету (про що є лист від провайдера) через це повідомлення про день жалоби у непарні години не вийшла.

Канал «Рада» не поширював інформацію про День пам’яті жертв Голокосту 27 січня у ранкових та нічних слотах. За словами представника, у цей день був пленарний тиждень і усі працівники були зосереджені на якісному забезпечення прямих трансляцій і очікували на брифінг спікера саме тому не випустили заставку зі свічкою в ефір.

Регулятор з огляду на наявні порушення вирішив винести попередження компаніям.

Нагадаємо, Нацрада у лютому провела моніторинг та зафіксувала порушення правил мовлення у дні жалоби та пам’яті в ефірі: «UA: Перший», «UA: Культура», «Країна ФМ» та «Рада». Суспільний мовник від регулятора попередження не одержав.

Через недотримання правил у день жалоби регулятор застосував санкцію оголошення попередження до комунального підприємства «ТРК «Мелітополь» («TVM») Мелітопольської міської ради Запорізької області та ТОВ «ТРК «МТВ-плюс» з смт Мирне Запорізької області 14 травня.

 

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY