detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
27.05.2021 11:36
Нацрада вирішила не застосовувати санкції до суспільного через день жалоби
Нацрада вирішила не застосовувати санкції до суспільного через день жалоби
Регулятор зафіксував у мовленні «UA: Перший» та «UA: Культура» порушення правил мовлення у дні жалоби.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила взяти до відома порушення мовлення у День жалоби 23 січня через пожежу у будинку літніх людей Харкові, які були зафіксовані в ефірі  суспільних каналів. Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 27 травня.

Регулятор зафіксував відсутність інформації про День жалоби у різні проміжки часу.

Саме тому була призначена перевірка, яка підтвердила наявність порушень.

Представник Національної суспільної телерадіокомпанії України Дмитро Грузинський також визнав порушення, однак зазначив, що вони стались з технічних причин. А також додав: «З усіх правил неправомірно виходив лише рухомий рядок. Але ми перепрограмували ефір, поставили логотип у вигляді свічки, о 12.00 була хвилина мовчання під супровід метронома, були тематичні сюжети в новинах та студії. Загалом було 43 прояви в ефірі, які чітко давали глядачам знати про День жалоби».

Також Дмитро запевнив, що НСТУ зробила висновки і відпрацювала ці проблеми.

Тому регулятор вирішив взяти ці порушення до відома.

Нагадаємо, Нацрада у лютому провела моніторинг та зафіксувала порушення правил мовлення у дні жалоби та пам’яті в ефірі: «UA: Перший», «UA: Культура», «Країна ФМ» та «Рада».

Через недотримання правил у день жалоби регулятор застосував санкцію оголошення попередження до комунального підприємства «ТРК «Мелітополь» («TVM») Мелітопольської міської ради Запорізької області та ТОВ «ТРК «МТВ-плюс» з смт Мирне Запорізької області 14 травня.

 

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY