detector.media
27.05.2021 08:30
Журналісти Bihus.Info звинуватили адвоката Порошенка в брехні
Журналісти Bihus.Info звинуватили адвоката Порошенка в брехні
Раніше Новіков сказав, що журналісти не зверталися до Порошенка за коментарем перед публікацією другої частини «плівок Медведчука».

Журналісти проєкту розслідувань Bihus.Info звинуватили Іллю Новікова, адвоката п’ятого президента України та народного депутата від «Європейської солідарності» Петра Порошенка, у брехні.

Раніше Новіков сказав, що журналісти не зверталися до Порошенка за коментарем перед сюжетом «Прослушка Медведчука 2: хто допоміг куму Путіна отримати трубу». «На жаль, редакція "Наші гроші" не зверталась до того, як випустити ці матеріали, ані до Петра Порошенка, ані до його представників, ані до офісу партії "Європейська Солідарність"», – сказав він під час пресконференції 26 травня.

Bihus.Info заявили, що ці заяви не відповідають дійсності. Зокрема, у сюжеті від 24 травня є коментар з позицією лідера «ЄС».

Журналіст також показали скріншоти запиту на розгорнуте інтерв’ю, про яке редакція в кулуарах домовилася з Петром Порошенком 20 травня. Того ж дня редакція надіслала запит до пресслужби «Європейської солідарності», щоб обговорили його з представником пресслужби партії.

«Пресслужба "Європейської солідарності" знала про пропозицію Bihus.Info організувати розгорнуте інтерв’ю з Петром Порошенком, мала перелік питань, пообіцяла зв’язатися з редакцією, коли буде рішення, однак станом на 26 травня 2021 року про готовність Петра Порошенка дати інтерв’ю з цих питань редакції не повідомляла», – розповіли журналісти.

Як писав ДМ, 24 травня журналісти Bihus.Info оприлюднили другу частину плівок, на яких нардеп та лідер «ОПЗЖ» Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

Пресслужба «Європейської Солідарності» назвала публікацію другої частини «плівок Медведчука» «фейком» та «зливом» Офісу президента.

Нагадаємо, 17 травня журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували першу частину записів розмов нібито голови політради «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, які свідчать про його зв’язки з російськими посадовцями, бойовиками та адміністрацією п'ятого президента Петра Порошенка. Записи Bihus.info свідчать, що з червня 2014 року Медведчук «прописався» в Адміністрації тодішнього президента і вів від її імені перемовини з бойовиками.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

Фото: Bihus.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY