detector.media
26.05.2021 16:18
Радник Єрмака викликав головреда «Цензора.нет» на «інтелектуальну дуель»
Радник Єрмака викликав головреда «Цензора.нет» на «інтелектуальну дуель»
Бутусов звинуватив Милованов у хабарництві.

Президент Київської школи економіки, колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, член Наглядової ради Укроборонпрому, позаштатний радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов 26 травня викликав головного редактора інтернет-видання «Цензора.нет» Юрія Бутусова на «інтелектуальну дуель».

Бутусов звинуватив Милованов у хабарництві: «Школа Милованова отримала хабар в 1,68 мільйона гривень від Укроборонпрому в день призначення Милованова членом Наглядової ради Укроборонпрому».

Головред «Цензора.нет» також попросив Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки та Національне антикорупційне бюро дати оцінку діям Укроборонпрому та Вищої школи економіки.

Милованов, своєю чергою, назвав ці звинувачення безпідставними та викликав Юрія Бутусова на «інтелектуальну дуель».

«У старі часи за це викликали на дуель і стрілялись. Сьогодні часи вегетаріанські і тому я викликаю Бутусова на інтелектуальну дуель – дебати (за правилами дзеркальними до правил дуелей 19го сторіччя).  Якщо виграє Бутусов, ми разом ідемо в НАБУ. Він пише заяву, а я даю свідчення. Якщо хабаря немає і Бутусов програє дуель (а я впевнений що так і буде, бо правда за мною), то Бутусов на камери віджимається від полу (чисто без малювання) 20 разів і голосно говорить "Я крикуха і еропка"», – написав він у Facebook.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Юрія Бутусова.

Як писав ДМ, 2 квітня головред «Цензора.нет» Юрій Бутусов повідомив про конфлікт з колишнім народним депутатом Євгеном Мураєвим, якого канал «Наш» називає «представником власника». Під час програми «Народ проти» на каналі «Україна 24» він назвав Мураєва «російським агентом та брехуном». За його словами, після ефіру Мураєв разом зі своєю охороною (5-6 осіб) зайшов до гримерки та погрожував йому фізичною розправою. Поліція почала розслідування за заявою журналіста, провадження відкрили за ч. 1 ст. 345-1 (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна журналіста) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, 8 грудня 2020 року Міноборони в Facebook запропонувало Юрію Бутусову «зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага: це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики».

Журналіст повідомив «Детектору медіа», що погодиться працювати в Міноборони, якщо відомство запропонує йому конкретні посади, які відповідатимуть його вимогам. Він також оприлюднив свою програму дій на ймовірній посаді.

9 грудня пан Бутусов повідомив, що після пропозиції посади відомство перестало виходити на зв'язок. Міноборони того ж дня звинуватило журналіста в начебто свідомому введенні громадськості в оману, але запросило на співбесіду наступного дня. 

10 грудня Бутусов звинуватив Міністерство в маніпуляціях та спробі чинити тиск на нього як журналіста. Він вимагав призначити йому час прийому у міністра оборони в присутності ЗМІ та активістів.

У відповідь Міноборонии заявило, що не має вакансій, «відповідних рівню його амбіцій», адже пропозиція журналісту не передбачала, що він може обійняти посади міністра оборони або його заступника. У Міноборони також у черговий раз саркастично розкритикували запропонований Юрієм Бутусовим план дій для повноцінної роботи відомства. Бутусов заявив, що позиватиметься проти Міноборони, щоб домогтися офіційних вибачень і видалення образ на його адресу. 

17 грудня Міністерство оборони України визнало, що «тональність попереднього дискурсу була емоційною і недоречною» та додало, що голова відомства Андрій Таран 19 грудня зустрінеться з Юрієм Бутусовим для подальшого обговорення співпраці. 

20 грудня Юрій Бутусов зустрівся з міністром оброни та прийняв пропозицію стати його позаштатним радником на громадських засадах терміном на два місяці. За два місяці він пообіцяв зробити серію матеріалів про проблеми оборонного планування та розвитку армії, а 20 лютого – підсумкову доповідь. За результатами доповіді він повідомить, чи залишиться надалі працювати в Міністерстві або відмовиться від посади «із зазначенням конкретних причин». 22 грудня 2020 року Міністерство оборони України повідомило, що головний редактор інтернет-видання «Цензор-нет» буде радником Андрія Тарана на громадських засадах.

18 травня 2021 року головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов повідомив, що вирішив скласти повноваження радника на громадських засадах міністра оборони України Андрія Тарана.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY