detector.media
24.05.2021 17:59
Російський суд зобов'язав «Медузу» видалити статтю про Пригожина і виплатити йому 80 тисяч рублів
Російський суд зобов'язав «Медузу» видалити статтю про Пригожина і виплатити йому 80 тисяч рублів
«Медуза» буде оскаржувати рішення суду на користь Євгена Пригожина у касаційній інстанції.

Московський міський суд задовольнив апеляційну скаргу прокремлівського бізнесмена Євгена Пригожина та зобов'язав видання «Медуза» видалити публікацію про нього і виплатити 80 тисяч рублів компенсації.

Зокрема, суд зобов'язав «Медузу» в 10-денний термін видалити статтю «Право на забуття Євгенія Пригожина. Що хоче приховати про себе ресторатор, який обслуговував президентів Росії», яка була опублікована 9 червня 2016 року.

Співвідповідачами за позовом виступили головний редактор видання «Довод» Ілля Косигін і журналіст Максим Шевченко, який в інтерв'ю «Доводу» посилався на текст «Медузи».

Розглянувши апеляцію Пригожина, суд вирішив, що відомості з публікації «Медузи» не відповідають дійсності, порочать честь і гідність Пригожина. Шевченко і Косигіна також зобов'язали виплатити по 80 тисяч рублів. «Медуза» буде оскаржувати це рішення суду у касаційній інстанції.

Базоване у Латвії російське видання «Медуза» зараховане владою РФ до списку «іноземних агентів».  

Близький до президента РФ Володимира Путіна російський бізнесмен Пригожин вважається ідеологом ПВК «Вагнер», найманці якої брали участь у війні на сході України, у військових операціях у Сирії, Судані та Лівії та ЦАР. Також він причетний до так званої «фабрики тролів», яка поширює дезінформацію та проросійські наративи.

У лютому 2021 року ФБР США оголосило Пригожина в розшук і пообіцяло винагороду до $250 тисяч за інформацію про його місцезнаходження.

У вересні 2020 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 8 організацій та 7 осіб пов’язаних з Євгеном Пригожиним, за те, що вони «просувають вплив Росії в Центрально Африканській Республіці».

Скріншот відео: Настоящее время/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY