detector.media
24.05.2021 15:35
Президент Чехії вирішив припинити надавати інформацію низці ЗМІ
Президент Чехії вирішив припинити надавати інформацію низці ЗМІ
Міжнародний інститут преси зазначив, що цим рішенням влада перешкоджатиме роботі ЗМІ та серйозно підриватиме свободу преси.

Офіс президента Чехії Мілоша Земана вирішив припинить надавати інформацію кільком ЗМІ, серед яких – суспільний мовник Чеське телебачення, Respekt, Seznam Zprávy та щоденне видання Deník N. Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Офіс президента Чехії оголосила це рішення в своїй «заяві про боротьбу з дезінформацією». У Земана пояснили, що рішення прийняли «у межах боротьби з дезінформацією». Керівник апарату президента Вратіслав Мінарж сказав, ці ЗМІ «спотворені, неправдиві та упереджені».

Міжнародний інститут преси (IPI) засудив це рішення. У IPI зазначили, що цим рішенням влада перешкоджатиме роботі ЗМІ та серйозно підриватиме свободу преси.

«IPI вважає, що це рішення цілеспрямовано затримувати інформацію на дискримінаційній основі порушує конституцію Чеської Республіки, яка передбачає, що державна влада служить усім громадянам, а також Хартію основних прав і свобод, яка гарантує право на інформацію», – йдеться у заяві.

Чехія посідає 40 місце в рейтингу Світового індексу свободи преси RSF за 2021 рік.

Фото: hrad.cz

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY