detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
22.05.2021 19:12
Напад на цивільне населення і зброя масового знищення: StopFake викрив чергову кремлівську брехню
Напад на цивільне населення і зброя масового знищення: StopFake викрив чергову кремлівську брехню
Кремлівські ресурси поширюють дезінформацію про те, що США нібито готуються звинуватити Росію у можливому застосуванні зброї масового знищення в Україні.

Український інтернет-проект StopFake, що перевіряє факти, викрив чергову дезінформацію.

За повідомленням ресурсу кремлівські медіа «прогнозують», що найближчим часом в одному з міст України може статися напад на цивільне населення з усіма ознаками застосування зброї масового знищення, і, звісно, ​​вони звинуватитимуть у цьому Росію.

Вказуючи на те, що в пресрелізі Державного департаменту США з питань навчання Росія — це країна, яка використовує зброю масового знищення як інструмент вбивства, автор статті пише, що американські куратори не лише навчали своїх підопічних в Україні збирати докази та правильно їх оформляти, але також заздалегідь призначати винуватця ймовірних нападів із застосуванням зброї масового знищення.

«Операція під чужим прапором» — одна з популярних розповідей, що озвучила РФ відразу після отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, а також після отруєння російського опозиційного лідера Олексія Навального. Тоді російська пропаганда стверджувала, що Захід спеціально «влаштовував» такі «напади», щоб звинуватити Росію в цьому.

Насправді це тренінг з виявлення та реагування на вбивства зброєю масового знищення, який американські експерти провели для правоохоронних органів та служб швидкого реагування в Україні.

Під час тренінгів американські правоохоронці та лікарі пояснили українським колегам, як за симптомами можна визначити тип застосовуваної зброї масового знищення, як безпечно та ефективно реагувати в таких ситуаціях.

До того ж, таке навчання проводить уряд США по всій Європі, а не лише в Україні, що також може бути додатковим свідченням того, що мова не йде про підготовку провокацій, не кажучи вже про «використання» зброї масового знищення в Україні.

Фейк з нібито оголошеною МЗС датою повернення українців із сектору Гази видала «Страна». 

Раніше MediaSapiens докладно розбирав ключові радянські міфи про Другу світову війну, які культивуються російськими медіа. 

Фото: LIGA.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY