detector.media
Детектор медіа
«Детектор медіа»
22.05.2021 12:30
Керівник Apple Тім Кук дав свідчення в суді за позовом Epic Games
Керівник Apple Тім Кук дав свідчення в суді за позовом Epic Games
Компанія-розробник комп'ютерних ігор Epic Games подала позов до суду через монополізацію ігрового ринку.
На думку керівників Epic Games, реальні масштаби ігрового ринку Apple є набагато більшими за ті, що вказував Стів Джобс 13 років тому при створенні магазину додатків AppStore.

Як повідомив АР, суддя, який розглядає антимонопольну справу компанії Epic Games був здивований тому факту, що розробники ігор отримують непропорційно малі прибутки за розміщення своїх продуктів в магазині додатків App Store.

Epic Games вважає, що магазин додатків App Store, крім збору 15-30% комісії за покупки через свою платформу, блокує будь-яку можливість транзакцій всередині додатків. В результаті кошти йдуть Apple.

Гері Борнштейн від компанії Epic Games зазначив, що існує угода з Apple і китайською владою, яка може негативно впливати на рівень приватності користувачів.

Керівник корпорації Apple Тім Кук аргументував політику компанії тим, що користувачі «при купівлі Iphone, отримують повноцінну екосистему» і захист особистої інформації клієнтів, а це — їхній головний пріоритет.

Окружний суддя США попросив уточнити, чому розробники ігор повинні субсидіювати Apple.

«Платформа надає доступ до широкої аудиторії споживачів, у чому і полягає справедливий баланс», — заявив Кук.

Також він зазначив, що не всі розробники незадоволені умовами розміщення гри на App Store.

Clubhouse для Android став доступний в Україні.

При цьому акаунти користувачів, які раніше «обхідним» шляхом ставили додаток на Android, виявились заблокованими. Застосунок соцмережі Clubhouse для Android з 21 травня став доступним в Україні.

Фото: iXBT.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY